avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul fara salariu in Revisal 506
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul fara salariu in Revisal 506

Buna ziua!
Stiou ca exista discutii in cadrul altor subiecte deja deschise pe tema hg 500/2011, dar poate ar fi bina sa facem o discutie separata referitor la faptul de a evidentia in Revisal sau nu concediul fara plata. Concediul fara plata este o suspendare a contractului individualde munca, dar din lege reiese ca trebuie inregistrat sau nu?
Ce parere aveti?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:25, 16 Ianuarie 2012
Din reglementarile in vigoare nu reiese ca trebuie inregistrat si in Revisal nici nu aveti o astfel de posibilitate, decat pentru alte cazuri de suspendare a CIM.
Art.54 din Codul muncii - republicat spune:"Contractul individual de munca poate fi suspendat,prin acordul partilor,in cazul concediilor fara plata pentru studii sau pentru interese personale."
Asta inseamna ca daca un angajat isi ia 3 zile de concediu fara plata sau are 5 zile de absenta nemotivata, aceste perioade se trec in termen de 20 de zile in Revisal? data de inceput - data de sfarsit. Adevarul este ca si in carnetul de munca se scriau aceste perioade.
Ultima modificare: Miercuri, 24 August 2011
rrramor, utilizator
Chiar din HG nr.500/2011 reiese ca suspendarea unui c.i.m. se completeaza si se transmite prin REVISAL ... se inregistreaza in registru in termen de maximum 20 de zile lucratoare de la data suspendarii.
si unde anume se trece aceasta perioada de concediu fara salar??

Alte discuții în legătură

Revisal - concediu fara plata - suspendare cim noiembriesm noiembriesm Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti care este parerea dvs privind urmatoarea situatie. Un salariat este in concediu fara plata de 10 zile. In situatia data cim ... (vezi toată discuția)
Revisal concediu fara plata danyyyyy danyyyyy buna ziua, cum se inregistreaza in revisal concediu fara plata, nici nu stiu daca se inregistreaza si daca se inregistreaza unde trebuie sa se scrie de ex. o ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata inseamna suspendare cim? andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 BUNA ZIUA, daca angajatul a solicitat un concediu fara plata de 20 zile lucratoare pt studii si i l-am aprobat trebuie inregsitrat in revisal ca ... (vezi toată discuția)