avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revisal - concediu fara plata - suspendare cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revisal - concediu fara plata - suspendare cim

Buna ziua.
Va rog sa-mi spuneti care este parerea dvs privind urmatoarea situatie. Un salariat este in concediu fara plata de 10 zile. In situatia data cim poate fi sau nu. CM spune :
Art. 54. [suspendarea prin acordul prilor]
Contractul individual de munc poate fi suspendat, prin acordul prilor, n cazul concediilor fr plat pentru studii sau pentru interese personale.
Intrebari:
1) suspendati cim;
2) daca suspendati cim, raportati si in revisal;
3) ati discutat cu cineva de la itm pe tema asta;
Multumesc frumos
Ultima modificare: Marți, 30 August 2011
noiembriesm, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:35, 26 Septembrie 2011
In acest caz, se suspenda c.i.m. care se completeaza si se transmite in REVISAL ...
Va rag sa argumentati raspunsul dvs. De fapt, angajatorul prin articolul din CM mai sus mentionat poate sa suspende sau nu. Este alegerea sa. Inteleg ca dvs asa procedati. Lucru care nu este gresit, dar consider ca nu este obligatoriu sa se procedeze asa.
Multumesc
Art. 3 (2) din HG nr.500/2011 prevede ca, registrul se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde urmatoarele elemente:
........
h) perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale;
........

Din acest text de lege , singura exceptie cu privire la suspendare este cea referitoare la cazurile de suspendare in baza certificatelor medicale;
Da, corect. Acum nu trebuie decat sa ne punem de acord privind suspendarea. Eu, angajator, pot considera un concediu fara plata de 10 ziel (exemplul este pur intamplator) caz de suspendare sau nu. Ramane la alegerea mea.
Multumesc frumos.
noiembriesm a scris:

Da, corect. Acum nu trebuie decat sa ne punem de acord privind suspendarea. Eu, angajator, pot considera un concediu fara plata de 10 ziel (exemplul este pur intamplator) caz de suspendare sau nu. Ramane la alegerea mea.
Multumesc frumos.


Intr-adevar , asa este ... art.54 C.mun. nu este reglementat de o norma imperativa, ci de una dispozitiva ,...

Alte discuții în legătură

Concediul fara salariu in revisal 506 bvr bvr Buna ziua! Stiou ca exista discutii in cadrul altor subiecte deja deschise pe tema hg 500/2011, dar poate ar fi bina sa facem o discutie separata referitor la ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata de o zi in noul revisal popanaid popanaid Am cativa angajati care au avut numai 1 zi de concediu fara plata. ex: 20 apr. Trec data de inceput suspendare 20.04, data de sfarsit tot 20.04, dar nu ma ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata NNorbert NNorbert Buna ziua Un angajat a depus o cerere, si-a solicitat un concediu fara plata, pentru rezolvarea unor situatii personale. Cu ce articol se desface ... (vezi toată discuția)