avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata

Buna ziua

Un angajat a depus o cerere, si-a solicitat un concediu fara plata, pentru rezolvarea unor situatii personale.
Cu ce articol se desface contractul de munca?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:11, 15 Noiembrie 2013
Nu se desface c.i.m. in astfel de situatii .

I se poate suspenda c.i.m. in baza art.54 C.mun.
art.54 C.mun. : Contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale.
Multumesc pentru raspuns.

As mai avea o intrebare... ce am de facut dupa revenirea din concediu fara plata, ma gandesc aici la un act aditional, sau un contract nou?..revisal?

Multumesc
La incetarea cauzelor suspendarii contractului - salariatul si-a efectuat zilele de concediu fara plata pe care le-a precizat in cerere, se poate face decizie de reluare a activitatii. Eu de ex operez suspendarea contractului pe motivul concediului fara plata, iar la incetarea concediului (pe care o operez in aceeasi zi in care inceteaza), nu mai inchei niciun act. Pur si simplu operez in Revisal incetarea concediului fara plata.
@ NNorbert

La revenirea din CFS :
- se emite decizie de incetare a suspendarii si de reluare a activitatii
- se completeaza si se transmite Revisal-ul .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revisal concediu fara plata danyyyyy danyyyyy buna ziua, cum se inregistreaza in revisal concediu fara plata, nici nu stiu daca se inregistreaza si daca se inregistreaza unde trebuie sa se scrie de ex. o ... (vezi toată discuția)
Revisal - concediu fara plata - suspendare cim noiembriesm noiembriesm Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti care este parerea dvs privind urmatoarea situatie. Un salariat este in concediu fara plata de 10 zile. In situatia data cim ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract pentru cfs suciugeorgeta suciugeorgeta Daca am cerere pentru CFS din partea salariatului pe o perioada de 7 zile sau 20 zile....trebuie sa fac decizie de suspendare a contractului si sa o transmit ... (vezi toată discuția)