avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendarea din functia publica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendarea din functia publica

buna ziua!am o intrebare...lucrez in cadrul ministerului administratiei si internelor si as vrea sa stiu daca eu ma pot suspenda din functie pe baza prevederilor Legii nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici art.95.al.2 si daca aceasta lege se aplica si cadrelor M.A.I.,care au statut de functionari publici cu statut special.va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:34, 25 August 2011
Pentru a verifica ce legislatie va e aplicabila e bine sa vedeti antetul actului de numire unde ar trebui sa existe temeiul numirii in functie (codul muncii, legea 188/1999 sau un alt statut specific) sau in cartea de munca.
Art. 78 alin.1 din Legea nr.360/2002 prevede ca : Procedura si cazurile de modificare si/sau suspendare a raporturilor de serviciu ale politistului se stabilesc prin ordin al ministrului administratiei si internelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poliþist - concediu fãrã plata pentru o perioadã de cel puþin 12 luni sau altã forma de a putea înceta pentru o perioadã determinatã raporturile de serviciu cu unitatea biopolro biopolro Sunt poliţist, deci funcţionar public cu statut special în România. Datorită problemelor financiare cu care mă confrunt în ultima perioadă de timp, pe ... (vezi toată discuția)
Autosuspendarea politistilor shokima shokima Buna ziua ! Ma poate, va rog, lamuri si pe mine cineva in legatura cu autosuspendarea asta a politistilor pe durata de 2 sau 3 ani, in ce termeni si cu ce ... (vezi toată discuția)
Transfer pe alta functie in timpul concediului medical aleksutzu aleksutzu Buna ziua, Sunt un fost angajat al M.A.I. (politist) si incepad cu data de 06.07.2011 am fost pus la dispozitia unitatii intrucat mi s-a radiat functia ca ... (vezi toată discuția)