avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Transfer pe alta functie in timpul concediului medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Transfer pe alta functie in timpul concediului medical

Buna ziua,
Sunt un fost angajat al M.A.I. (politist) si incepad cu data de 06.07.2011 am fost pus la dispozitia unitatii intrucat mi s-a radiat functia ca urmare a reorganizarii ministerului. Nereusind sa gasesc alta functie pe care sa o ocup incepand cu 06.10.2011 urma sa fiu concediat.Astfel de la 01.10.2011 pana la 01.11.2011 sunt in concediu medical in urma unei interventii chirurgicale. As dori sa aflu daca in perioada in care sunt in concediu medical ma pot transfera pe o functie ce sa eliberat prin iesirea unui coleg la pensie. Cei de la Resurse umane din cadrul unitatii mi-au spus ca nu pot face raport de transfer intrucat nu-mi permite legea si ca in aceasta perioada am raporturile de munca suspendate iar transferul se poate face la revenirea din CM numai ca imediat la revenirea din CM voi fi concediat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:47, 9 Octombrie 2011
Intr-adevar, pe durata concediului medical nu se pot efectua modificari la raportul de serviciu ... acest lucru este posibil numai dupa revenirea din concediu medical .. la revenirea din c.m. faceti raport de transfer pentru acel post ,chiar daca veti fi in perioada de preaviz ...
Au dreptate. Pe perioada CM nu va pot concedia dar nici transfera.

Art. 50
Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
b) concediu pentru incapacitate temporara de munca;
Politistilor le sunt aplicabile prevederile Legii nr.188/1999 si nu ale Codului Muncii ...

Legea nr.360/2002, art. 78 (1) - Dispozitiile prezentei legi se completeaza cu prevederile Legii nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale altor acte normative in vigoare aplicabile functionarului public, in situatia in care domeniile respective nu sunt reglementate in legislatia specifica politistului.
freeelis a scris:

Intr-adevar, pe durata concediului medical nu se pot efectua modificari la raportul de serviciu ... acest lucru este posibil numai dupa revenirea din concediu medical .. la revenirea din c.m. faceti raport de transfer pentru acel post ,chiar daca veti fi in perioada de preaviz ...


Problema e ca la noi au spus ca perioada de punere la dispozitie este considerata preaviz. Este normal?
Punerea la dispozitie se va face dupa terminarea perioadei de concediu medical , inr-un pe perioada concediului medical preavizul este suspendat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare preaviz la concediu medical liana16 liana16 Am mai multe nelamuriri si va rog sa ma ajutati. Directorul executiv (functionar public de conducere) isi da demisia, urmand ca aceasta sa-si produca efecte ... (vezi toată discuția)
Demisie camelusa camelusa Buna ziua, Am nevoie de putin ajutor pentru a intelege urmatoarele aspecte: 1.In cazul functionarilor publici demisia produce efecte dupa 30 de zile ... (vezi toată discuția)
Urgent!! dreptul la prima de co suspendata pe anii 2001-2006 Cristinabv Cristinabv Va rog o lamurire la calculul primelor de CO pt 2001-2006 conf OUG 146/2007. Caz concret: -institutia a calculat primele restante in baza OUG 146/2007 din ... (vezi toată discuția)