avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale PF actionara?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

PF actionara?

As dori sa stiu daca o persoana fizica autorizata poate detine actiuni la un SRL si daca sunt anumite conditii sau restrictii. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 17:39, 26 August 2008
Andreea Lisievici a scris:

florinturlete a scris:
Este PFA -ul persoana juridica?, cine-i confera aceasta calitate?,

Dupa cate ii spune si numele, este o persoana... fizica! De ce sa aiba mai putine drepturi in considerarea faptului ca e "autorizata" sa presteze o anumita activitate?

Daca PFA Popescu este persoana fizica si Popescu este persoana fizica care e rationamentul ca PFA Popescu sa fie asociat?, vor sa fie asociati impreuna?.

Daca PFA Popescu este persoana fizica si Popescu este persoana fizica care e rationamentul ca PFA Popescu sa fie asociat?, vor sa fie asociati impreuna?.

ati interpretat exhaustiv intrebarea user-ului. Nu a spus ca vrea sa se asocieze cu el insasi...ci a intrebat daca in cazul in care este autorizat sa desfasoare activitate ca si persoana fizica poate sa detina si o S.R.L ca asociat unic sau in asociere cu alte persoane.
Legea 31 nu interzice acest lucru.
O persoana se constituie PFA in scopul de a presta o activitate economica, prin autorizarea acesteia nu rezulta o alta persoana fizica in consecinta la asocierea intr-o S.C. va veni persoana fizica nu PFA-ul.
P.S.
Intrebarea mea a fost retorica.
florinturlete a scris:

O persoana se constituie PFA in scopul de a presta o activitate economica, prin autorizarea acesteia nu rezulta o alta persoana fizica in consecinta la asocierea intr-o S.C. va veni persoana fizica nu PFA-ul.
P.S.
Intrebarea mea a fost retorica.

:))...si retorica :D
Multumesc,
As fi preferat sa argumentati.
P.S.
Intrebarea era numai retorica.

Alte discuții în legătură

Pot sa devin pfa? calina mihaela calina mihaela Am termitat liceul economic,profil contabilitate,pe diploma ca si calificare scrie \"tehnician in activitati economice si contabile\", acum sunt studenta in ... (vezi toată discuția)
Asociat la mai multe societati comerciale letstrycj letstrycj Buna dimineata. As dori sa stiu daca exista un numar maxim de societati comerciale la care poate fi asociata o persoana. (si baza legala). Multumesc. (vezi toată discuția)
Persoana fizica pfa si administrator srl - legalitate ContSters267473 ContSters267473 Buna seara, As dori sa clarific problemele de mai jos cu cateva raspunsuri prompte si simple, ca sa stiu spre ce anume ma indrept. 1. O persoana fizica ... (vezi toată discuția)