avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxe contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxe contract de intretinere

Buna ziua,

Tata doreste sa-mi faca un contract de intretinere pentru o casa. As dori sa stiu ce taxe trebuie platite la notar ? Stiu ca trebuie platita taxa de timbru si o taxa notariala. Mai trebuie platita o taxa % din valoarea casei (cum ar fi impozit la stat etc) ? Cam cat ar costa taxa de timbru pentru o valoare de 1 miliard de lei vechi.

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: PERESCU ANDREEA , Consilier juridic 16:09, 25 August 2011
Numai la un birou notarial puteti afla aceste "amanunte".
contractul de intretinere fiind un contract translativ, se calculeaza imobilul la valoare de expertiza, impozitul pe tranzactie. F important la contractul de intretinere tatal dvs tb asistat conform legii 17/200 de un reprezentant al aut tutelare
mirela741 a scris:

contractul de intretinere fiind un contract translativ, se calculeaza imobilul la valoare de expertiza, impozitul pe tranzactie. F important la contractul de intretinere tatal dvs tb asistat conform legii 17/200 de un reprezentant al aut tutelare


Sa inteleg ca trebuie sa platesc impozit la fel ca la vanzare-cumparare ? O sa treaca pe la autoritatea tutelara sa rezolve si acolo.
da, veti plati taxa la fel ca la un contract simplu de vanzare-cumparare.
Taxele contractului de intretinere sunt mai ridicate decat cele ale unuia de vanzare, insa e cel mai sigur, nu prea poate fi atacat. Taxa de timbru nu mai trebuie platita de cativa ani, insa se plateste onorariul notarial, taxa de intabulare si impozit.
Taxele variaza in functie de amplasarea imobilului si de suprafata sa.
Da, e nevoie si de un delegat al Primariei, asistent social.
Ultima modificare: Joi, 25 August 2011
PERESCU ANDREEA, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minorul poate dobandi imobil ? calin_andrei calin_andrei Buna ziua, as vrea sa intreb in ce masura se poate transfera proprietatea unui imobil pe numele unui minor. Se poate face un contract de vanzare-cumparare sau ... (vezi toată discuția)
Cat costa actele de vanzare cumparare? lucialuca lucialuca Buna seara! Cat m-ar costa actele de vanzare cumparare pentru un apartament pe care il cumpar cu 55.000 euro? Actele costa diferit in functie de zona in care e ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil pe numele nepotilor kicsim2006 kicsim2006 buna ziua mama doreste sa cumpere un imobil pe numele nepotiilor este posibil? ce fel de acte are nevoie? (vezi toată discuția)