avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda politia comunitara
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda politia comunitara

acum cateva zile sotul meu a parcat masina pe un loc interzis.A luat amenda de la politia rutiera si avertisment de la politia comunitara.A semnat ambele procese verbale si a platit amenda respectiva. Astazi am primit acasa inca o amenda de la politia comunitara datata in aceeasi zi cu avertismentul,dar la diferenta de 10 minute la ora si semnata de acelasi agent.In procesul verbal scrie ca soferul nu a fost de fata pt a-l semna pt ca era preluat de politia rutiera.E posibil ca pt aceeasi fapta sa ia avertisment si apoi amenda?De ce nu i-au dat amenda de la inceput?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:56, 26 August 2008
danyelo a scris:

acum cateva zile sotul meu a parcat masina pe un loc interzis.A luat amenda de la politia rutiera si avertisment de la politia comunitara.A semnat ambele procese verbale si a platit amenda respectiva.

Nu e firesc sa fii sanctionat pentru aceeasi fapta, cu aceleasi efecte de doua ori. Probabil nu prea sunt delimitate clar atributiile politiei rutiere de cele ale politiei comunitare. S-ar putea sa se suprapuna in acest caz. Si fiecare iisi indeplineste atributiile conform cu sarcinile pe care le are. Politistul comunitar nu prea a tinut cont de acest aspect.

Astazi am primit acasa inca o amenda de la politia comunitara datata in aceeasi zi cu avertismentul,dar la diferenta de 10 minute la ora si semnata de acelasi agent.In procesul verbal scrie ca soferul nu a fost de fata pt a-l semna pt ca era preluat de politia rutiera.

Agentul de la politia comunitara s-a razgandit asupra avertismaentului pe care la dat si l-a transformat in amenda.
Poate fi facuta in max 15 zile o plangere privind acest aspect. Un avocat va poate ajuta.

Ultima modificare: Luni, 25 August 2008
Nicolaie Ciobotaru, Consultant resurse umane
Din mesaj nu rezulta unde
Ultima modificare: Marți, 26 August 2008
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Din mesaj nu rezulta unde a fost parcat (neregulamentar) autoturismul. In functie de acest loc amenda trebuia sa fie data fie de politia rutiera, fie de cea comunitara. In niciun caz nu de amandoua. Pentru aceeasi fapta se poate fie avertisment, fie amenda. Daca politistul nu s-a gandit bine de la inceput sa fie sanatos. Nu poate sa schimbe sanctiunea.
Contestati in instanta procesele verbale de contraventie.
Numai bine va doresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare neregulamentara camia_bobo camia_bobo am gasit pe parbriz o instiintare de la politia comunitara cum ca am parcat neregulamentar si sa ma prezint la o anumita ora la sediul lor pentru a lamuri ... (vezi toată discuția)
Amenda politia comunitara 1715 1715 am primit o amenda in valoare de 1000 de lei de la politia comunitara.... am parcat neregulamentar dansii au venit sa-mi dea amenda, m-am certat cu dumnealor, ... (vezi toată discuția)
Abuzuri cu ridicarea masinilor gianis gianis Am o speta, sper sa gasest un raspuns: Agentul de la politia comunitara a intocmit proces verbal de avertisment si in care dispune masura ridicarii ... (vezi toată discuția)