Am o situatie destul de ciudata:
In luna Mai am fost oprit de un echipaj al politiei rutiere ce mi-a intocmit un dosar penal pt. conducere cu permis suspendat.=D>
In fisa lor interna aparea ca permisul este suspendat pana la sfarsitul lunii Mai.
In tot acest timp permisul de conducere a fost in posesia mea si nu mi-a fost comunicata vreo contraventie/masura de suspendare....#-o (si in ziua de astazi este in posesia mea dar a expirat).
Cand am fost in luna iunie la ofiterul de cercetari penale mi-a comunicat ca nu am drept de conducere pe perioada cercetarilor si ca permisul a fost "luat prin calculator".:O I-am intrebat de o comunicare sau de o instintare in acest sens si mi-a zis ca va face cercetari. Pana astazi s-a lasat linistea iar stimabilul ofiter este in concediu. Am depus sesizari la Brigada Politiei Rutiere la Minister.... Nimic. Liniste totala.
Din pacate prin declaratia de la BCP "am fost informat" sa nu conduc autoturisme samd.
Ce pot face?
Este destul de ciudata situatia pe care o expuneti, insa daca asa este precum spuneti, singura solutie ( parerea mea) pentru rezolvarea intregii situatii este sa ii dati in judecata, angajati-va un av,care va fi imputernicit de catre dvs.si astfel va putea duce la bun sfarsit problema.Interesant este in ce stadiu se afla dosarul dvs penal, intocmit de "zelosii"ofiteri de politie pentru ca sa nu va treziti intr-o cauza deja pierduta.Oricum ar trebui mai multe detalii sa adaugati in acest mesaj pentru a ne da seama cum stau mai bine lucrurile.Care era motivatia suspendarii permisului dvs. in calculator samd.Trebuie verificat daca aceasta masura a fost luata cu respectarea tuturor prevederilor legale in materie si dupa aceea "mers pe firul apei".Cred ca se vor misca lucrurile altfel cand vor primi citatie domnii respectivi de la politie rutiera sau chiar institutia in sine. Mult succes.
Motivatia avea la baza un PV cu nr. si data care nu mi-a fost comunicat si de care nu am avut la cunostinta. Mi-au spus ca e ceva legat viteza in oras.
ORICUM ar fi cat timp nu mi-a fost comunicata o masura (sau proces verbal) nu am avut cum sa o contest deci nu vad obiectul dosarului meu cu atat mai putin obiectul unui dosar cu mine reclamant.
Ce este foarte frustrant este ca nu mi-au inmanat o hartie oficiala pe care sa scrie ca nu am voie sa conduc si detin un permis expirat pe care nu-l pot preschimba intrucat este mentionat un dosar penal care prevad ca va avea viata lunga.
S-a constatat din cercetari pana la urma ca nu eu fusesem cel caruia trebuia sa fie sanctionat prima data fapt pt. care s-a dispus scoaterea de sub urmarire penala si a fost stearsa mentiunea din "calculatorul" politiei.
Ce am observat in schimb este latenta cu care s-au miscat institutiile statului.
Subiectul era unul hilar : cineva folosise datele mele de identificare si un militian "crezuse pe cuvant" respectiva persoana, intocmindu-i proces verbal si instituind "retinerea" doar in sistemul informatic al D.P.R.