Problema pe care o am este legata de dreptul de proprietate asupra imobilului.
Pentru teren am obtinut hotarare judecatoreasca care sa tina loc de act autentic.
Casa , ridicata de parintii mei, decedati in prezent, este construita fara autorizatie de constructie in 1967.
Exista rol deschis la primarie si sunt platite impozitele la zi.
Doresc sa dezbat succesiunea. Cum procedez la notar daca nu am act care sa ateste ca acea casa exista?
Este suficienta adeverita emisa de Primarie, cum ca am avem rol deschis pentru teren si casa de locuit?
Varianta fara judecatorie: solicitati la primarie Anexa 17 la ordinul 634/2006 (certificatul de atestare a edificarii constructiei). Obtineti certificatul de mostenitor pentru teren, cu ajutorul acestuia solicitati intabularea constructiei pe numele parintilor (asa cum o sa rezulte din anexa 17), apoi obtineti extras de CF si dezbateti succesiunea si pentru locuinta. Sunt unii notari care, in baza acestei anexe 17, accepta dezbaterea succesiunii si pentru constructie, fara a mai fi necesara mai intai intabularea ei pe numele defunctilor. Succes! (este regula derogatorie pentru imobilele construite anterior intrarii in vigoare a legi 50/1991).
Documente proprietate
orsolya
Buna ziua,
Bunicii mei au o casa la tara construita in aprox 1955, dar nu au decat un singur document: un titlu de proprietate doar pe numele bunicii dar pe ... (vezi toată discuția)