Va rog sa-mi dati o suma aproximativa macar pentru un contrct individual de munca cu timp partial,o ora pe zi,pe saptamana,ce plateste si angajatorul si angajatul,legal sa fie,cu ce salar imi recomandati,am nevoie pentru indemnizatie crestere copil si nu trebuie sa am intrerupere in vechime.E o varianta sa rog un angajator..dar sa stiu cam la ce suma sa ma astept.Va multumesc.
Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, precum si de o indemnizatie lunara;
b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
Conditia de a beneficia de acest drept in consecinta este obtinerea de venituri din salarii/asimilate si nu simplul fapt de a fi cotizat ,adica angajatorul trebuie sa va angajeze si sa va plateasca un salariu .
Ma angajeaza si plateste cu 1 milion salar,cat costa contributiile,impozitul..pentru cim in acest caz?eu la asta ma refeream..(o ora pe zi/saptamana)..si multumesc pentru explicatii..
ANOFM – SOMAJ:
- 0.5% (angajator)
- 0.5% (angajat)
- 0.25% (angajator) – fondul de garantare pentru plata crean?elor salariale
Accidente si boli profesionale – intre 0,15% si 0,85% – cotele aplicate difera in functie de codul CAEN al societatii –
Acestea sunt contributiile suportate de catre angajat/angajator .
In concluzie,angajatorul va plati 100lei sal.brut,plus cotele aferente in procentele pe care le-am subliniat,aplicate la 100lei brut,adica 29 lei,in total 129lei.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.