avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cat sunt contriibutiile pentru un contract de o ora pe ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cat sunt contriibutiile pentru un contract de o ora pe zi,pe saptamana?

Va rog sa-mi dati o suma aproximativa macar pentru un contrct individual de munca cu timp partial,o ora pe zi,pe saptamana,ce plateste si angajatorul si angajatul,legal sa fie,cu ce salar imi recomandati,am nevoie pentru indemnizatie crestere copil si nu trebuie sa am intrerupere in vechime.E o varianta sa rog un angajator..dar sa stiu cam la ce suma sa ma astept.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: emilia-b , utilizator 22:21, 27 August 2011
OUG 111/2010,specifica clar:

Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, precum si de o indemnizatie lunara;
b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.

Conditia de a beneficia de acest drept in consecinta este obtinerea de venituri din salarii/asimilate si nu simplul fapt de a fi cotizat ,adica angajatorul trebuie sa va angajeze si sa va plateasca un salariu .
Ma angajeaza si plateste cu 1 milion salar,cat costa contributiile,impozitul..pentru cim in acest caz?eu la asta ma refeream..(o ora pe zi/saptamana)..si multumesc pentru explicatii..
PENSII – CAS:
- 20,8% – conditii normale de munca, (angajator)
- 10,5 % – conditii normale de munca, (angajat)

SANATATE – CASS:
- 5.2% (angajator)
- 5.5% (angajat)
- 0.85% (angajator) – contributia aferenta concediilor si indemnizatiilor

ANOFM – SOMAJ:
- 0.5% (angajator)
- 0.5% (angajat)
- 0.25% (angajator) – fondul de garantare pentru plata crean?elor salariale

Accidente si boli profesionale – intre 0,15% si 0,85% – cotele aplicate difera in functie de codul CAEN al societatii –

Acestea sunt contributiile suportate de catre angajat/angajator .

In concluzie,angajatorul va plati 100lei sal.brut,plus cotele aferente in procentele pe care le-am subliniat,aplicate la 100lei brut,adica 29 lei,in total 129lei.
Ultima modificare: Joi, 25 August 2011
ContSters136493, utilizator
Va multumesc din suflet!o zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributi angajator ContSters126873 ContSters126873 ce contributii plateste un angajator( administrator) daca nu are contract de munca intr-o sc ? dar are un angajat care se platesc contributiile aferente ... (vezi toată discuția)
Cuantum taxe si impozit salariu ninel_d ninel_d Buna ziua as dori sa stiu care este cuantumul taxelor si impozitului pe salariu pentru un angajat si care este cuantumul pe care il plateste un angajator ... (vezi toată discuția)
Srl-d taxe si impozite ? zpk zpk Buna seara, ce taxe si impozite trebuie sa platesc pentru un angajat daca imi deschid un srl d? Multumesc !:sorry: (vezi toată discuția)