avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii SRL-D taxe si impozite ?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

SRL-D taxe si impozite ?

Buna seara, ce taxe si impozite trebuie sa platesc pentru un angajat daca imi deschid un srl d? Multumesc !:sorry:
Cel mai recent răspuns: zpk , utilizator 12:58, 1 Ianuarie 2016
Cotele de contributii ce trebuie platite de catre anagajator si angajat :
PENSII – CAS:
– 15,8% – conditii normale de munca, 20,8% – conditii deosebite de munca, 25,8% – conditii speciale de munca (valabil la ce datoreaza un angajator)
– 10,5 % – conditii normale de munca, 10,5% – conditii deosebite de munca, 10,5% – conditii speciale de munca (aferente contribuțiilor datorate de angajat)

SANATATE – CASS:
– 5.2% (angajator)
– 5.5% (angajat)
– 0.85% (angajator) – contributia aferenta concediilor si indemnizatiilor

SOMAJ:
– 0.5% (angajator)
– 0.5% (angajat)
– 0.25% (angajator) – fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale

Impozit pe venit: 16%

- contributia de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale, diferentiata in functie de clasa de risc, conform legii, datorata de angajator/platitor de venit = 0,15%-0,85%
Merci !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat sunt taxele salariale pentru jumatate de norma dunamis1978 dunamis1978 As dori sa stiu cat sunt taxele salariale, integrale, pentru program de lucru 4 ore pe zi pentru salariul minim pe economie. Mentionez ca am un loc de munca cu ... (vezi toată discuția)
Modificari contributii? iulianaandre iulianaandre as vrea si eu sa stiu dc pentu luna februarie, inafara de contributia pt pensii s-a mai modificat ceva.din ce am cauta a reiesit k nu. da totusi as vrea sa fiu ... (vezi toată discuția)
Ce contributii plateste un angajator catre stat? adinamiia adinamiia buna ziua ma intereseaza cat trebuie sa plateasca un angajatot la stat pentru un angajat astept raspuns multumesc anticipat (vezi toată discuția)