avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contract de comodat auto ong
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contract de comodat auto ong

Buna ziua,daca am un ong si folosesc masina personala, se poate deconta benzina?Trebuie facut ceva contract de inchiriere masina, inregistrat ..unde?Daca se poate trebuie intocmite foi de parcurs,delegatii etc?, va rog ajutati-ma.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:21, 29 August 2011
Faceti un contract de comodat intre dumneavostra si asociatia respectiva in care sa detaliati clar ce cheltuieli vor fi decontate, si care e obiectul acestui contract. Il inregistrati la administratia financiara din localitatea dumneavostra (sa aveti contractul in trei exemplare, copii de pe buletin si certificatul de inmatriculare auto, va mai dau ei o declaratie pe care o completati in dublu exemplar). Un exemplar din contract ramane la asociatie si unul la dumneavoatra.
Daca doriti ca sa incasati si o chirie faceti un contract de inchiriere cu aceleasi etape de mai sus. Pentru acesta veti plati si un impozit.
Daca activitatea de colaborare cu respectiva asociatie o previzionati a fi mai de durata, puteti sa incheiati contractul pe mai multi ani.
Raman valabile acele documente (foi de parcurs, delegatii).
va multumesc mult
Daca nu am contract de comodat inreg la finante, specific nu vreau bani pt chirie, gratuit, si vreau sa dec chelt de la inceputul anului cu combustibilul, pt ca inca nu am inceput la parametri normali activitate, pot sa o decontez retroactiv,?si normal fara contract inreg, ca nu am stiut asta?ok acuma ma duc sa-l inregistrez
Contractul de comodat nu este obligatoriu sa fie inregistrat la Finante.Este suficienta semnarea acestuia de ambele parti : comodant si comodatar.
In cazul meu comodantul si comodatarul sunt aceeasi persoana..atunci cum este?Si inca o nelamurire v-a trebuii sa fac foi de parcurs?Daca puteti va rog sa-mi dati ceva text de lege.Dar de ex daca am cumparat cauciucuri pt masina, pot sa le decontez pe ONG?factura pt ele este pe numele meu, pot sa fac ceva proces verbal sa arat ca au fost folosite pentru ong?Va multumesc pt raspuns

Alte discuții în legătură

Am un ong si folosesc masina personala, LaurentiuGuiu LaurentiuGuiu Buna ziua ! Am un ONG si folosesc masina personala, Se poate deconta benzina ? Trebuie facut contract de inchiriere masina ? Unde ar trebui inregistrat ? Daca ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat intre pers.fizica si juridica lacramioaragologan lacramioaragologan as dori sa stiu care sunt ultimele reglementari pentru un contract de comodat intre o persoane fizica si una juridica. eu ca persoana fizica doresc sa ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat GabrielaSyn GabrielaSyn Buna dimineata, Va rog sa ma sfatuti in urmatoarea problema: lucrez la o firma care imi deconteaza benzina necesara navetei zilnice. Mentionez ca naveta o ... (vezi toată discuția)