avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... contract de comodat intre pers.fizica si juridica
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

contract de comodat intre pers.fizica si juridica

as dori sa stiu care sunt ultimele reglementari pentru un contract de comodat intre o persoane fizica si una juridica.

eu ca persoana fizica doresc sa folosesc masina personala in folosul societatii la care lucrez.
cu este legal sa inchei contractul?

va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 20:33, 13 Iulie 2011
Trebuie sa intrebati la firma daca ei pot sa va deconteze cheltuielile cu carburantul si piesele de schimb, eventual asigurarea rca si rovinieta, atat ca si cheltuiala cat si partea de tva de pe bonurile de benzina si de pe facturi pentru celelalte.
ESTE DE ACORD,DAR VREAU SA FIU SI EU IN REGULA SI SOCIETATEA.
CUM ESTE LEGAL INCHEIAT?
CUM SE INREGISTREAZA SOCIETATEA CU EL?
UNDE TREBUIE DECLARAT SI DACA SE PLATESTE VREO TAXA PENTRU ACEST CONTRACT?
Dumneavostra mergeti cu contractul de comodat in trei exemplare, cu o copie de pe buletin, cu o copie de pe certificatul de inmatriculare al masinii, la administratia financiara din localitatea de domiciliu, va mai da o declaratie pe care trebuie sa o completati in dublu exemplar. Depuneti toate astea la registratura lor iar dupa aia va va da doua exemplare din contract inapoi, unul la dumneavostra si celalalt la firma care va folosi masina.
Fiind un contract cu venit zero, nu platiti nici un impozit. Toata operatiunea sa o faceti inainte de a incepe sa folositi masina la firma si a incepe ei sa inregistreze in contabilitatea lor bonuri si alte facturi primite de la dumneavostra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat auto ong mihaelahory mihaelahory Buna ziua,daca am un ong si folosesc masina personala, se poate deconta benzina?Trebuie facut ceva contract de inchiriere masina, inregistrat ..unde?Daca se ... (vezi toată discuția)
Pfa-deducere benzina+diurna Silviu_r Silviu_r Am un PFA neplatitor de TVA si imi desfasor activitatea in toata tara. Am contract de comodat pe masina proprie. Am tot citit pe forumuri si in legislatie dar ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli transport pfa guidofesti guidofesti cum se deduce cheltuie de benzina cu masina propria in un cabinet profesional de psihologia, benzina folosita pt vizite a domicilio de pacienti in terapia..?? (vezi toată discuția)