avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cheltuieli transport pfa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cheltuieli transport pfa

cum se deduce cheltuie de benzina cu masina propria in un cabinet profesional de psihologia, benzina folosita pt vizite a domicilio de pacienti in terapia..??
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 19:27, 14 Aprilie 2014
Intocmiti un contract de comodat pentru a putea folosi respectiva masina (sa treceti toate datele de identificare ale masinii in contract) si in actifitatea pfa. Nu aveti nevoie de foi de parcurs completare.
Treceti in RJIP toata valoarea din bonurile de carburant, chitantele cu care ati platit facturile pentru achizitia de piese de schimb si eventualele reparatii, etc.
Separat deschideti fisa cheltuielilor diverse pentru cheltuieli cu carburantul, piesele de schimb si reparatiile in care treceti la fel, toata valoarea din acele documente si la data din ele. Apoi totalul lunar din aceasta fisa, alaturi de totalurile lunare din celelalte fise pe care trebuie sa le completati pentru alte tipuri de cheltuieli pe care le aveti pe pfa, se preiau in jurnalul operatiunilor diverse.
Dar trebuie sa aveti in vedere ca , la acele cheltuieli deductibile total preluati toata valoarea totalului lunar iar la cele deductibile limitat preluati doar cat va permite codul fiscal in art. 48.
De exemplu, la cheltuielile cu carburantul, piesele de schimb, reparatiile, se preia doar 50% pentru ca aceste cheltuieli sunt deductibile limitat 50%.
Comodat de auto intre privat si Pfa trebuie autentificat undeva sau e suficient intre partii..?
Asigurare, rovinieta si impozit auto e deducibile total sau numai 50%..?
Ce valorea se pune pt impozit in comodat de auto si cum se platest.?
Multumesc frumos pt raspuns.!
Contractele de comodat pentru auto nu se fac la notar, nu se declara undeva si nici nu se plateste ceva impozit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Explicatii deduceri cheltuieli pfa ciprianism ciprianism Buna ziua, am si eu niste nelamuriri cu privire la cum sunt deduse anumite cheltuieli la PFA. 1. De ex. cheltuielile cu auto in valoare de maxim 50% ... (vezi toată discuția)
Pfa-deducere benzina+diurna Silviu_r Silviu_r Am un PFA neplatitor de TVA si imi desfasor activitatea in toata tara. Am contract de comodat pe masina proprie. Am tot citit pe forumuri si in legislatie dar ... (vezi toată discuția)
Cateva intrebari contabilitate ll irina_iris_26 irina_iris_26 am ii neplatitor tva sistem real...intrebari: 1-completez registru incasari -plati si la final de an ce fac cu reportul?(il declar in declaratia 200?)si ... (vezi toată discuția)