avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajat problema
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajat problema

am declarat la ITM ,prin revisal un angajat care nu mi a zis ca i in somaj ,acum spune ca ramane in somaj decat sa lucreze , este in perioada de proba -pot incheia prin notificare,dar nu l afecteaza la somaj,

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 19:48, 25 August 2011
Poate angajatul sa notifice ca doreste incetarea cim,caci este in per. de proba si daca inceteaza cu acest art. 31(3),ar putea beneficia de somaj.
Dar,daca contractul l-ati incheiat pt. o perioada mai mare de 12 luni,dreptul de somaj a incetat si pt. a beneficia de somaj trebuie sa indeplineasca iar conditia stagiului de cotizare de 12 luni in ultimile 24.perioada in care s-a aflat in somaj nu intra in calcul!
Doar in cazul in care cim a fost incheiat pe o per. mai mica de 12 luni,si incetarea are
loc prin notificare,dreptul de somaj fiind doar suspendat poate solicita repunerea in plata.

Ultima modificare: Joi, 25 August 2011
ContSters136493, utilizator
si daca ii schimb printr-o corectie in revisal contractul in perioada determinata il ajuta cu ceva
ondino a scris:

Poate angajatul sa notifice ca doreste incetarea cim,caci este in per. de proba si daca inceteaza cu acest art. 31(3),ar putea beneficia de somaj.
......

In acest caz, nu beneficiaza de somaj ... numai in cazul incetarii raportului de munca la initiativa angajatorului, prin notificare scrisa, n temeiul art. 31 alin.3 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii,republicat va beneficia de somaj.

Da,asa este ,notificarea trebuie sa vina de la angajator ,nu de la angajat,in acest caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare doar pe perioada de proba in timpul somajului ContSters146211 ContSters146211 Sunt un ``proaspat`` somer, inregistrat din data de 20 mai a.c. De-abia am luat prima plata ! Ma confrunt cu o situatie interesanta: am gasit un loc de munca, ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez ca sa beneficiez de indemnizatie de somaj? babycika babycika Buna ziua.Am lucrat la un lant de magazine,care dupa un an a intrat in faliment.Mie mi-a expirat contractul cu firma respeciva pe 5.04.2012.La data de ... (vezi toată discuția)
Concediere eu12 eu12 Buna ziua, m-am angajat pe data de 14.11 cand am semnat un contract pe perioada nedeterminata. Acum imi spun ca trebuie sa plec din firma ca nu merg vanzarile, ... (vezi toată discuția)