avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Ce pot face legal, impotriva unei companii pentru ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Ce pot face legal, impotriva unei companii pentru neonorarea la timp a unei comenzi.

Cui ma pot adresa cu o plangere impotriva unei companii din C.E., care nu mi-a onorat la timp o comanda, motiv pentru care am pierdut un contract cu unul dintre cei mai importanti clienti ai mei si in fata caruia mi-am pierdut credibilitatea.
Mai pe larg vorbind, aproape de expirarea termenului la care trebuia sa primesc produsele comandate la ei, am sunat la reprezentanta din Romania sa vad in ce stadiu se afla cu livrarea. Reprezentantul, mi-a comunicat ca nu-mi poate livra produsele decat daca achit un avans de 50% din valoarea facturii, lucru care nu a fost specificat in oferta lor de pret. Acolo termenul de plata era cel de 30 de zile, cel care se practica de obicei.
Cel mai recent răspuns: Alina Borza , Avocat 10:44, 25 August 2011
Puteti introduce in instanta urmatoarele tipuri de actiuni,in functie de interesul pe care il aveti:
1. o actiune intemeiata pe obligatia de face - prin care sa solicitati instantei sa ii oblige la livrarea produselor pe care le-ati comandat conform comenzii dvs si a contractului semnat cu ei
2. actiunea in rezilierea contractului - prin care solicitati desfiintarea contractului datorita neexecutarii culpabile de catre ei a obligatiilor contractuale asumate si obligarea lor la plata daunelor-interese (despagubiri) pentru prejudiciul cauzat ca urmare a nerespectarii acestei obligatii.
Daca dvs, la randul dvs ati pierdut un contract datorita lor, cel mai oportun ar fi sa introduceti actiunea in reziliere prin care sa obtineti si reparatia prejudiciului cauzat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cadru vanzare-cumparare aartist aartist In contract este inserata clauza : "Oricare parte poate solicita rezilierea contractului cu un preaviz de 15 zile". Pot rezilia unilateral oricand acest ... (vezi toată discuția)
Problema site.ro mihaim1980 mihaim1980 Buna ziua! Avem urmatoarea problema: site-ul .ro are/a avut probleme si au erori la calcularea preturilor, astfel ca anumite produse costa 0 lei, iar anumiti ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.as vrea sa incep prin faptul că eu am lucrat pentru ... alexxx1996 alexxx1996 Buna ziua.As vrea sa incep prin faptul că eu am lucrat pentru o societate de comenzi online.Eram colector comenzi online,din cauza unor probleme și ... (vezi toată discuția)