avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... cedare licenta taxi
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

cedare licenta taxi

as vrea sa stiu care sunt pasi de transmitere a unei licente taxi, ce apartine unui PFA.
stiu ca exista posibilitatea cedarea acestei licente, dar nunstiu care sunt pasii.
va rog sa ma ajutati.
Cel mai recent răspuns: mayer , utilizator 08:38, 6 Octombrie 2011
Din cate stiu eu,nu se poate transmite o licenta de taxi .Daca va uitati in legea taximetriei o sa vedeti care sunt modalitatile legale.
O modalitate este ca acel Pfa sa iti faca SC, sa-si transfere autorizatie pe SC(legea ii da voie) si apoi D-voastra cumparati intreaga SC (cu autorizatie cu tot).
Pentru mai multe detali consultati Legea 38/2003, actualizata in 2010 - privind transportul in regim de taxi si in regim de inchirere,si OUG 109/2005 - privind transportul rutier.
Succes
PFA_ul angajeaza pe cel care doreste sa preia si ii cedeaza contractul; acesta la randul sau trebuie sa faca dovada ca in 30 de zile s-a inscris la Reg. Com cu acelasi ob. de activitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare p.f.a in s.r.l posibil? vanzare autorizatie taxi posibila? pateugabi pateugabi cum se poate vinde un pf-u in cazul meu autorizatie taxi. sau daca se poate transforma in s.c. sau altceva care se poate vinde (vezi toată discuția)
Transformare pfa in srl: este posibil? nicolicilov nicolicilov buna ziua....din pfa -taxi se poate face srl?...in ce conditii , ce acte sunt necesare ?. aceasta varianta este avantajoasa?....multumesc (vezi toată discuția)
Se poate ceda pfa taxi? adinadan adinadan va rog ,ajutati-ma si pe mine in legatura cu un PFA.....sotul meu se chinui de ceva timp sa obtine o licenta de taximetrist,fara nici un rezultat ... (vezi toată discuția)