avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna ziua
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna ziua

un contract de vinzare cumparare facut catre unul dintre parinti de catre fiul acestuia poate fi revocat in instanta de catre o banca sau oricare institutie
Cel mai recent răspuns: ContSters145448 , utilizator 12:25, 25 August 2011
Doar cu motive ffff bune.Dar daca eactul este facut la notar, nu ar trebui sa fie probleme. Este un act juridic, incheiat in formele cerute de lege.
Ultima modificare: Joi, 25 August 2011
ContSters159916, utilizator
Buna ziua !
Raspunsul la intrebarea dvs. depinde de actele existente ( contract de credit , gaj etc) , de momentul efectuarii actului translativ de proprietate etc ...
tudorangeorge a scris:

un contract de vinzare cumparare facut catre unul dintre parinti de catre fiul acestuia poate fi revocat in instanta de catre o banca sau oricare institutie , creditul fiind unul de nevoi pers. facut fara garanti sau gaj


Banca poate solicita anularea tranzactiei daca e probaza ca scopul acesteia a fost de a provoca insolvabilitatea persoanei.
Banuiesc ca vanzarea-cumpararea s-a efectuat pentru a impiedica executarea silita de catre
banca (institutie publica).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune revocatorie si refacerea partajului ContSters163072 ContSters163072 sunt parat intr-o actiune revocatorie si partaj dupa divort, la solicitarea unui creditor al fostei sotii. cu fosta sotie dupa divort la o vreme am incheiat o ... (vezi toată discuția)
Mostenire in pericol blackiceflower blackiceflower Sotul meu a bagat firma in insolventa in dec.2011.Eu am aflat in dec.2012. Bineinteles, eu lucrez in alta parte , nu am acces in firma, dar am fost asociat cat ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar neplatit- actiune pauliana pt alt imobil vulpitzarea vulpitzarea Am facut un credit ipotecar pe o perioada destul de lunga. Ipoteca s-a pus pe casa unei nepoate. In momentul de fata locuiesc in casa ipoteca, deoarece casa ... (vezi toată discuția)