avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... teapa BCR- facultatea de drept
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

teapa BCR- facultatea de drept

am fost zilele trecute la [BANCA] sa imi inchid un cont nefolosit pe care il deschisesem in urma cu un an si am aflat cu stupoare ca nu am un cont, ci doua. Cand i-am intrebat cum a aparut cel de-al doilea cont mi s-a zis ca probabil facultatea mi l-a deschis in perioada in care [BANCA] oferea o anumita "promotie". La intrebarile mele cum a fost posibil asa ceva fara acordul sau stiinta mea mi-au raspuns "dandu-si doar cu parerea" ca ei au contract cu facultatea. Bine bine...dar poate facultatea sa imi inchida contul acesta de care nu aveam cunostinta? Nu, doar eu pot..a da si cu plata taxei de administrare a contului care se percepe lunar. In total 300 de mii. Va intreb....este sau nu ilegal ceea ce fac ei?
Cum pot doua persoane sa o oblige pe cea de-a treia? Fara stiinta ei mentionez acest lucru. Contul mi-a fost deschis acum doi ani si eu nu am primit nici o notificare, nimic. Nici in ceea ce priveste deshiderea contului, nici a perceperii taxelor de administrare lunare. Cum a putut banca sa imid eschida un cont fara semnatura mea?? nu e furt de date personale ceea ce a facut facultatea? cum pot sa imi recuperez banii si sa ma asigur ca nu o sa se mai foloseasca de datele mele personale in halul asta?...
va multumesc..
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: mmer , utilizator 15:35, 27 August 2008
Buna ziua !
Din experienta stiu ca facultatile intermediau deschiderea de conturi bancare in sensul ca puneau studentilor la dispozitie formularele necesare pe care acestia din urma le completau. Sunteti sigur ca nu s-a intamplat asa si la dvs. ?
Daca da, atunci intr-adevar, aveti dreptate cand spuneti ca prin conventia a doua persoane nu poate fi obligata o a treia. Este ceea ce in drept se numeste relativitatea efectelor unui act juridic si desi cunosc cateva exceptii, nu este cazul aici.
Cred ca puteti sa solicitati bancii, in scris, actul in temeiul caruia au deschis contul si sa precizati eventual ca acesta nu exista si astfel nu aveti nicio obligatie. Puteti sa sugerati eventual si ca va veti adresa BNR.
Cand eram in facultate si mie mi-a facut facultatea vreo 2 carduri si acum m-am tot gandit daca am semnat ceva. Cu siguranta am semnat cererea pentru cardul in euro pe care imi virau bursa in strainatate, dar cardul pentru bursa obisnuita mi-a fost pur si simplu inmanat fara vreo alta cerere, si inca de doua ori pentru ca au schimbat banca cand eram prin anul 2. Se pare ca intre timp nu s-au schimbat prea multe...

Sustin opinia dlui Geapana, cereti bancii actul care a stat la baza emiterii cardului de care nu stiati si mai vedem dupa aceea ce e de facut.
multumesc mult pt informatii. Mentionez ca nu am semnat niciodata un act prin care sa imputernicesc banca sa faca acest lucru. mai mult, nu avea motiv sa faca asta, intrucat nu am primit bursa iar contravaloarea abonamentelor decontate ne era platita "in cash". cum ar trebui sa formulez aceasta cerere catre banca? ma puteti ajuta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont raiffeisen ne-inchis (copie cerere) KiralyOtto KiralyOtto Va salut, Am si eu o scurta nelamurire/intrebare, Acuma, aproximativ 6 luni am deschis un CONT la Raiffeisen pentru a ajuta un prieten sa isi plateasca ... (vezi toată discuția)
Buna seara. am o prietena care în 2015 a deschis un cont cu ... Magda77? Magda77? Buna seara. Am o prietena care în 2015 a deschis un cont cu card pentru a putea primi de la facultate o sumă mică de bani . Cardul nu a mai fost folosit ... (vezi toată discuția)
Birou credite ionel1920 ionel1920 Am avut un descoperit la o banca.O alta banca a acoperit aceasta suma cu conditia sa trec venitul salarial acolo.S-a facut acest transfer fara sa stiu ca ... (vezi toată discuția)