avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... abuzuri ale angajatorului in perioada de preaviz la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

abuzuri ale angajatorului in perioada de preaviz la concediere

Buna ziua. Am primit decizie de concediere pe motiv de restructurare post din motive economice, cu preaviz de 20 de zile. In prima zi de preaviz am absentat 4 ore de la programul de munca, nestiind ca nu mai este valabil CCM la nivel national in care se mentiona acel articol,precum si alt CCM la nivel de ramura, iar in CCM la nivel de unitate nefacandu-se referire la acest aspect mi-a fost trecut in condica de prezenta "absent 4 ore". A doua zi, din neglijenta mea, nu am semnat condica la venire, drept urmare am fost trecut absent toata ziua, desi directorul de departament, cel care tine condica, m-a vazut in cursul zilei de cateva ori, iar in birou lucrez cu 8 colegi care pot confirma prezenta mea. Am fost amenintat ca imi poate desface contractul de munca pe motive de disciplina, iar acum imi da sarcini cat de mult posibil solicitante , pe motiv ca pe perioada preavizului trebuie sa imi indeplinesc obligatiile prevazute in CIM. As dori sa precizez si faptul ca firma da cereri de concediu fara plata la toti salariatii pentru ziua de vineri, pe motive de dificultati economice, acest lucru fiind stipulat in noul cod al muncii. Am primit si eu o astfel de cerere pe care am refuzat sa o semnez pe motiv ca sunt in preaviz, in acest caz directorul de departament continua cu "sicanarea" si imi da si mai mult de lucrat pentru ziua respectiva. As dori niste sfaturi cu privire la modul in care pot actiona pentru a iesi favorabil din aceasta situatie neplacuta.

Edit: imi cer scuze, acum am vazut ca am postat la o arie nepotrivita, apelez la ajutorul unui moderator pentru mutare la aria potrivita. Multumesc
Ultima modificare: Joi, 25 August 2011
alex_gsxr, utilizator
Pana la urma ce ati primit: preaviz sau decizie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere individuala Alex Iordanescu Alex Iordanescu Buna tuturor.Sunt nou pe aici asa ca daca ma exprim in locul nepotrivit sau fac mici greseli de postare sunt convins ca o sa ma intelegeti.ei si acum ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am primit decizie de concediere, mi s-a înaintat ... liveomars liveomars Buna ziua, Am primit decizie de concediere, mi s-a înaintat o lista cu posturile vacante, in cazul in care sunt mai mulți angajați pe același post, se da ... (vezi toată discuția)
O mama singura va cere disperata ajutorul anaelle anaelle Buna ziua, sunt una din miile de persoane afectate de criza financiara ce au fost, sunt sau urmeaza a fi disponibilizate, dar cu o situatie mai delicata , ... (vezi toată discuția)