avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Contract incheiat fara semnatura clientului
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Contract incheiat fara semnatura clientului

Buna ziua! Problema mea este legata de un contract care a fost incheiat abuziv, dupa parerea mea. In primavara, am primit un telefon de la Orange prin care operatorul imi propunea un abonament de telefonie fixa si internet. Titularul abonamentului de telefonie mobila tot la orange este mama mea, dar ea nu prea se pricepe in domeniu si i-am zis operatorului sa imi spuna mie despre ce este vorba. Dupa ce mi-a prezentat oferta, i-am zis ca ma intereseaza, dar ca vreau sa citesc contractul mai intai de toate.

Dupa cateva zile, primesc un apel de la acelasi operator in care imi zice ca imi trimite contractul prin posta, impreuna cu doua aparate care sunt necesare pentru internet si telefonie fixa. Imi spune de asemenea ca mama nu e obligata sa semneze contractul. Nu a pomenit nimic despre returnarea coletului in cazul in care refuza sa semneze. Ajunge coletul prin curier, mama plateste 8 lei, contravaloarea aparatelor, primeste chitanta si ia coletul. In colet erau contractul, avizul de primire si alte acte, plus aparatele. Mama nu a semnat niciun contract, aparatele sunt nedesfacute, nu am instalat nimic, asteptand telefonul operatorului ca sa ii spun ca refuz sa inchei contractul cu ei. Telefonul nu a mai sosit, in schimb a sosit factura de telefonie fixa si internet.

Am sunat astazi la orange, am vorbit cu o domnisoara careia i-am explicat ca mama nu a semnat niciun contract. Ea mi-a zis sa ma duc la un sediu orange si cei de acolo sa trimita prin fax contractul nesemnat de mama care era in coletul sigilat.

Din cunostintele mele (tot ce se poate eronate), daca reziliem contractul cu ei, va trebui sa platim contravaloarea celor 24 de luni de abonament. Intrebarea mea este: cum pot rezilia contractul fara sa platesc acele 24 de luni sau orice altceva? Mai ales ca operatorul care a incheiat acest contract nu a primit niciun acord de la mama mea, nici telefonic, nici scris. Ba mai mult, ea a insistat ca vrem sa citim contractul inainte sa semnam.

Sper ca ma puteti ajuta cumva, macar cu niste sfaturi. Multumesc anticipat!
Madalina Isac
Ultima modificare: Joi, 25 August 2011
Madalinaisac, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madalinaisac , utilizator 12:04, 1 Septembrie 2011
Faptul ca vi s-a facut o oferta (cat se poate de serioas, a zice, dat fiind faptul ca s-au discutat elemente eseniale ale unui contract: pret, termen de livrare) si ca ati acceptat aceast ofert, inseamn ca aveti un contract cu respectiva firma. Dar avand in vedere ca titularul contractului este mama, iar dumneaei nu si-a dat acordul nici verbal sau scris, mama poate notifica firma ca nu exista un contract intre dansa si firma x. Daca nu va raspund depuneti plangere la OPC.
Ultima modificare: Joi, 25 August 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Va multumesc pentru raspuns. O sa vad maine ce rezolv si postez in forum.
Dupa 3 vizite la orange, in care fiecare dintre fetele de la ghiseu mi-a spus altceva, am depus o reclamatie pe care ei au inregistrat-o si au trimis-o la departamentul care se ocupa de astfel de probleme. In maxim 30 de zile voi primi un raspuns oficial. De remarcat faptul ca erau inca 3 oameni nemultumiti la acelasi ghiseu, cu probleme similare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract telekom contact_blue contact_blue Buna seara. Anul trecut in luna August, am fost sunat de un agent Telekom, mai exact o doamna care mi-a facut o oferta, un abonament cu un telefon. Eu avand ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract companie de telefonie tm06cristi tm06cristi A intrat in vigoare legea privind renuntarea la un post fix de telefonie daca nu mai doresc sa mai fiu la ei? Anul trecut in iunie am primit telefon ca ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telefonie mobila marianu marianu buna ziua,am un abonament de telefon de 4 -5 ani de 4 e,anul trecut in decembrie a expirat perioada contractuala,atunci am fost ofertat de iei pentru un ... (vezi toată discuția)