avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concedierea fortata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concedierea fortata

Salutare tuturor,
Problema mea a inceput cu un concediu medical timp in care patronul societatii unde lucrez m-a sunat si m-a amenintat ca daca nu ma intorc la serviciu ma va da afara.Anuntasem telefonic pe directorul punctului de lucru unde unde eu lucrez din prima zi a concediului de problema de sanatate aparuta si de perioada in care voi lipsi delegand intre timp sarcinile mele colegilor de birou pentru a nu deranja cumva activitatea la locul de munca.La amenintarile patronului am raspuns cu refuzul meu de a ma intoarce la locul de munca pana la incheierea concediului medical fiind si foarte bolnav.Mi-a trantit telefonul si mi-a zis ca nu mai avem ce sa discutam.Colegii de serviciu ma anuntau ca domnul director a venit la serviciu si a anuntat ca eu nu mai sunt angajat al societatii si ca cineva va veni sa-mi preia sarcinile.Conducerea a refuzat categoric sa-mi raspunda la telefoanele prin care incercam sa inteleg ce s-a intamplat de se reactioneaza in acel fel.M-am prezentat la serviciu inainte de expirarea concediului medical cu documentul justificativ si cu diverse analize care sa demonstreze ca sunt intadevar bolnav iar directorul punctului de lucru m-a presat sa i le dau pentru a le duce la sediu.Am stat la serviciu program normal, m-am pontat iar la plecare am trimis e-mail conducerii prin care le aduceam la cunostinta ca ma voi intoarce la lucru in ziua urmatoare concediului medical.
Si asa am facut numai ca surpriza : la poarta m-a intampinat portarul care mi-=a spus ca am interdictie sa intru in firma cu ordin de la sefie .L-am luat la rost pe acesta sa-mi prezinte un documnet prin care e specificat acest lucru ca nu pot sa plec de la poarta firmei ca-mi zice un nene asa ca-i vine lui ca nu pot sa intru la locul de munca.Acesta l-a sunat pe director si am cerut sa vb cu el despre interdictia de a intra in firma si mai ales sa-mi dea scris ca nu am voie pentru ca acesta este un abuz.Bineinteles ca a refuzat dar m-a invitat la sediu sa discut cu el a doua zi de desfacerea contractului de munca cu justificarea ca "nu am venit la munca atunci cand a cerut el, mort sau bolnav cum eram" ca si alti angajati au fost bolnavi cu febra 40 dar au plecat acasa doar pentru ca au fost ei milostivi .Am plecat fara sorti de izbanda iar pe drum am fost sunat din nou de director care m-a invitat sa merg la el sa discutam in cateva ore.Asta am facut iar acolo mi-a cerut sa-mi dau demisia cu promisiunea a 3 salarii sau m-a amenintat cu restructurarea postului.Am refuzat demisia categoric , am cerut sa ma intorc la serviciu pana in momentul cand va lua decizia in ceea ce ma priveste si l-am avertizat ca voi apela la serviciul unui avocat pentru acest abuz.
Maine voi merge din nou la serviciu dar cu siguranta nu voi avea acces cu ordin de la "sefie " si ma gandesc sa fac plangere la ITM pentru ca sigur se va folosi de acest lucru pentru a ma considera absent nemotivat desi am fost filmat de camere si am avut martori colegii de serviciu ca am mers la serviciu.Ce ma sfatuiti ?Cum sa procedez ?Voi refuza categoric demisia dar ma gandesc ce poate sa-i treaca prin cap ca sa ma dea afara abuziv.
Va multumesc pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:29, 25 August 2011
Cel mai bine este sa sesizati ITM cat mai repede.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca la negru ContSters287513 ContSters287513 Am lucrat la o firma din 16septembrie 2013 pana la 02 iunie 2014 si la aceasta data cand am cerut o adeverinta pentru medicul de familie patronul mi-a spus ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! lucrez din luna august 2019 la o firma , de curand ... Frank29 Frank29 Buna ziua ! Lucrez din luna august 2019 la o firma , de curand aceasta firma s-a inchis in luna iulie 2020 si am trecut pe alta firma cu acelas patron . Eu ... (vezi toată discuția)
Am castigat in instanta anularea deciziei de concediere antondavid52@gmail.com antondavid52@gmail.com am fost concediat in mod ilegal . Am deschis actiune in instanta impotriva deciziei de concediere si instanta a pronuntat decizia de reintegrare a mea in locul ... (vezi toată discuția)