avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum de servitute- stramutare proces, alte variante de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum de servitute- stramutare proces, alte variante de obtinere.

Am un teren care nu are iesire la drum. In acest sens am deschis un proces in instanta pentru obtine drum de servitute. Deoarece procesul se lungeste de cca 4 ani din diverse motive independente de mine - vecinii sint localnici cu influenta eu doar un simplu turist in zona mostenitor al acestui teren- , este posibila stramutarea procesului la bucuredti, prin prisma faptului ca eu domiciliez in aceasta localitate?
Ce alte cai ar mai fi posibile? Solicitarea la primarie de a include in PUZ drumul meu de servitute ar fi o varianta?

Multumesc,

CC

Cel mai recent răspuns: cristian_cojocaru , utilizator 12:01, 28 August 2011
Stramutarea dosarului poate fi ceruta in cazul in care exista anumite motive strict reglementate de art. 37 Cod procedura civila, motive care afecteaza impartialitatea judecatorilor. Daca considerati ca exista influenta din partea vecinilor, puteti intemeia cererea de stramutare pe art. 37 alin. 2 - banuiala este legitima cand impartialitatea judecatorilor se presupune ca este afectata de calitatea partilor.
Cererea de stramutare se judeca la ICCJ, iar in caz de admitere aceasta va stabili care va fi instanta careia i se va trimite dosarul.
Multumesc pentru raspuns. Sa inteleg ca nu pot solicita stramutarea in Bucuresti, si ca m-as putea trezi cu un proces la Baia Mare?
Este posibil. ICCJ hotaraste unde va fi trimis dosarul. Va tine cont si de distanta fata de domiciliile partilor, dar si de gradul de incarcare cu dosare al instantelor.
Ar fi tare neplacut.

Varianta cu cererea la primarie ar putea fi o solutie?
Dumul de servitute presupune afectarea dreptului de proprietate asupra folosintei unui teren apartinand altui proprietar. Primaria nu poate crea o astfel de limitare cu privire la un proprietar persoana fizica.

Alte discuții în legătură

Stramutare nelyiuly nelyiuly Credeti ca am sanse de a obtine stramutarea unui dosar daca sunt in apel , iar judecatoarea care a judecat pe fond (desi am avut acte doveditoare ca am ... (vezi toată discuția)
Durata cerere stramutare! anamariapricop anamariapricop Va salut pe toti forumistii de pe acest site!Problema mea este urmatoarea...ma aflu intr un litigiu de munca si procesul se desfasoara in alt oras f departe de ... (vezi toată discuția)
Mutarea procesului in alta localitate b00nikutzu b00nikutzu Sunt student la Bucuresti si am primit citatie de prezentare la Judecatoria Turda, in calitate de petent. Pot cere stramutarea procesului la Judecatoria ... (vezi toată discuția)