Credeti ca am sanse de a obtine stramutarea unui dosar daca sunt in apel , iar judecatoarea care a judecat pe fond (desi am avut acte doveditoare ca am dreptate, judecatoarea nu a tinut cont de ele si nici de parerea expertului)a fost exclusa din magistratura pentru luare de mita?
Multumesc anticipat,
cauza nu o puteti intoarce la prima instanta deoarece aceasta a dat deja o solutie, deci s a dezinvestit. puteti sa stramutati cauza doar daca dvs nu considerati instanta de apel ca fiind obiectiva si impartiala.
pentru cazul in care dosarul este pe civil- stramutarea se poate cere pentru motive strict determinate de lege, si anume:
-pentru motive de rudenie sau afinitate (se poate cere pt acest motivnumai inainte de inceperea oricarei dezbateri, astfel ca acest moment a fost depasit in cazul dvs),
-banuieala legitima (presupune ca nepartinirea judecatorilor ar puta fi stirbita din cauza imprejurarilor pricinii, calitatii partilor ori vrajmasiilor locale--- pt acest motiv se poate cere stramutarea in orice strare a pricinii). astfel din acesta etapa al procesului puteti sa depunti cererea numai la ICCJ, instanta competenta sa o judece pentru motiv de banuieala legitima. de citit art. 37 Cod proced civila.
raspunzand la intrebarea dvs, din cate imi dau seama nu sunteti d acord cu solutia pronuntata, astfel ca, daca nu va incadrati in motivele privind banuiala legitima, urmatorul pas este cel al apelului. cazul dvs trebuie prezentat mai in detaliu, este posibil sa puteti sa obtineti ce doriti pe calea apelului.
daca speta este pe latura penala d citit art 56-61.
-proces civil
-nu sunt de acort cu solutia pronuntata
-este vorba despre banuiala legitima,
-primul termen la apel este in luna ianuarie si ma gandeam sa fac o cerere de stramutare, deoarece cel cu care ma judec este ruda cu primarul, iar primarul la randul lui este ruda cu prefectul.
- parintii mei s-au mai judecat cu respectivul pentru revendicare in anul 1994 cand au avut castig de cauza (atunci nu era acelasi primar), iar in anul 2009 pentru ca respectivul a incalcat proprietatea ocupand abuziv 300 mp parintii au facut plangere penala, dar pentru ca primarul este ruda respectivului si o persoana influenta in zona, dosarul s-a solutionat cu neinceperea urmaririi penale.
- in 2010 am fost nevoiti sa deschidem actiune pentu recuperarea terenului, deoarece respectivul tot nu a desfacut gardul , in urma expertizei s-a constatat ca am avut dreptate, dar judecatoarea a respins actiunea ca neintemeiata.
multumesc,
incercati sa stramutati cauza depunand cererea de stramutare la Inalta Curte de Casatie si Justitie (art 39, alin. 2 cod proc civ) pe motiv de banuiala legitima. ICCJ se va pronunta printr o incheiere ce se nu motiveaza si nu e supusa niciunei cai de atac. va urez succes!