avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... testul cu detectorul are valoare juridica?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

testul cu detectorul are valoare juridica?

Buna ziua,testul cu detectorul de minciuni este obligatoriu?poate fi cerut de procuror in cazul unui furt (aprox 50.000 euro)?are vreo valoare juridica?B-),ce metode mai sunt folosite pentru a proba vinovatia?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:34, 26 August 2011
Nu, nu este obligatoriu.
Ramane la aprecierea organului de urmarire penala.
Testul cu detectorul sau testul poligraf poate fi cerut de catre organele de cercetare penala, insa efectuarea lui nu este obligatorie. Desi nu este o proba in instanta, au existat situatii in care, coroborat cu alte probe din dosar, s-a tinut cont si de rezultatul unui astfel de test.
Acest test poate fi solicitat de organele de urmarire penala , insa el nu are valabilitate decat daca se coroboreaza cu alte probatorii care trebuie sa dovedeasca o anumita situatie.
Acest test , nu poate fi considerat o proba , in lisa altor probatorii cu care sa se coroboreze.
Persoana careia i se solicita efectuarea acestuia il poate refuza.
Se pot invoca , cu acte de la medic , tratamente medicale , boli care impiedica efectuarea acestuia sau poate fi refuzata efectuarea acestuia.
Pentru a se proba vinovatia unei persoane se administreaza de catre organele de urmarire penala/instanta probatorii cu acte , martori , alte probe acceptate de lege

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testarea poligraf.când rezultatul este irelevant? Florin111 Florin111 Buna ziua , As vrea sa stiu ce afectiuni(boli ) fac testul poligraf irelevant .De exemplu aritmie cardiaca sau tensiune mare sau oscilanta .Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Furt alex10 alex10 Salut! Am o problema. In urma cu 10 luni,impreuna cu un prieten am furat o geanta de la o femeie,iar acum mi s-a dat citatie sa merg la politie,am mers si mi ... (vezi toată discuția)
Testul cu detectorul de minciuni angela.o angela.o Imi puteti spune va rog daca testul cu detectorul de minciuni se considera proba in instanta? (vezi toată discuția)