Buna ziua,testul cu detectorul de minciuni este obligatoriu?poate fi cerut de procuror in cazul unui furt (aprox 50.000 euro)?are vreo valoare juridica?B-),ce metode mai sunt folosite pentru a proba vinovatia?
Testul cu detectorul sau testul poligraf poate fi cerut de catre organele de cercetare penala, insa efectuarea lui nu este obligatorie. Desi nu este o proba in instanta, au existat situatii in care, coroborat cu alte probe din dosar, s-a tinut cont si de rezultatul unui astfel de test.
Acest test poate fi solicitat de organele de urmarire penala , insa el nu are valabilitate decat daca se coroboreaza cu alte probatorii care trebuie sa dovedeasca o anumita situatie.
Acest test , nu poate fi considerat o proba , in lisa altor probatorii cu care sa se coroboreze.
Persoana careia i se solicita efectuarea acestuia il poate refuza.
Se pot invoca , cu acte de la medic , tratamente medicale , boli care impiedica efectuarea acestuia sau poate fi refuzata efectuarea acestuia.
Pentru a se proba vinovatia unei persoane se administreaza de catre organele de urmarire penala/instanta probatorii cu acte , martori , alte probe acceptate de lege
Furt
alex10
Salut! Am o problema. In urma cu 10 luni,impreuna cu un prieten am furat o geanta de la o femeie,iar acum mi s-a dat citatie sa merg la politie,am mers si mi ... (vezi toată discuția)