Ceea ce ma intereseaza este sa aflu daca imi este permis sa inchid balconul unui imobil aflat in patrimoniu national, si/sau am nevoie de aprobare de la o anumita institutie.Mentionez ca inchiderea se face printr-un sistem mobil ce permite deschiderea balconului total, si inchiderea lui la nevoie, nemodificandu-se aspectul cladirii (din exterior se vor vedea doar foile de geam complet transparent, fara stalpi de sustinere intre ele, prinderea facandu-se pe o sina aflata in interiorul balconului)
Legea nr 50/1991
art. 10. - Pentru autorizarea executarii lucrarilor de constructii in zonele asupra carora s-a instituit, potrivit legii, un anumit regim de protectie prevazut in planurile de amenajare a teritoriului si in documentatiile de urbanism aprobate, se va proceda dupa cum urmeaza:
b) In cazul lucrarilor de interventii asupra constructiilor monumente istorice, pe langa avizul Ministerului Culturii si Cultelor se vor obine avizele specifice cerintelor de calitate a constructiilor, potrivit prevederilor legale;
Cladire de patrimoniu
anaoi75
Am o ruda care locuieste intr-un apartament (si e proprietar al acelui apartament) dintr-o cladire de patrimoniu si in ultima vreme se confrunta cu o problema: ... (vezi toată discuția)
Patrimoniu
emanuelbezerita
Am de facut o firida intr-o zona unde peretele era fragil intr-o cladire de patrimoniu.Plus mici reparatii.Peretele in care am facut firida e comun cu al unor ... (vezi toată discuția)