avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... plangere la politie
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

plangere la politie

treaba sta cam asa. m-a mancat undeva sa vand un display de laptop pe net. am gasit client pe okazii.ro, am vorvit la telefon cu dansul si ne-am inteles la suma de 180 lei. dupa 3 zile ii ajunge coletul, primesc telefon de la el ca are pete si ca face plangere la politie daca nu ii dau banii inapoi. ma suna a 2-a zi si imi spune ca l-a trimis inapoi, cand ridic banii sa platesc si coletul sa ii ajunga banii inapoi. cand am ridicat banii, m-au anuntat de la posta ca am un colet de 190 de lei. din ce mi-a spus a fost un scandal la posta, au chemat politia care ii spuneau sa depuna plangere pentru inselaciune. (am fost si eu calic, nu l-am trimis la fragile ca era mai scump, l-am trimis intr-un plic la diverse...), imi imaginez ca s-ar fi putut atinge la posta. eu acum ce fac? dau si mai multi bani inapoi si ma aleg si cu un display spart? ce pot pati daca imi face plangere? imi pare rau daca nu am fost foarte coerent, dar e tarziu si ma ustura ochii...
Cel mai recent răspuns: alexandrugroza , utilizator 10:37, 26 August 2011
Nu poate face p0lingere penala ci numai sa va actioneze in judecata civila pentru recuperarea banilor, unde va pueti apara ca nu este vina dv. ca obiectul nu a ajunns intreg la destinatar
Nu e vina nimanui ca acest colet nu a ajuns intreg la destinatar, insa pentru astfel de dispozitive fragile exista plicuri speciale. Plangere la politie nu are de ce sa faca, posibil caa cum dvs sa fiti cel mai pagubit, sa platiti putin mai mukt si sa va alegeti si cu acest display fisurat, dar ganditi-va ca nici vina destinatarului nu este, e normal ca acesta sa-si vrea banii inapoi.
Pe viitor v-as sfatui sa nu mai vindeti astfel de obiecte...pe net, e cel mai "sanatos" sa va intalniti cu cumparatorul, va scuteste de multe batai de cap si din pacate nemultumirile tranzactiilor cu ajutorul acestui site sunt din ce in ce mai multe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am luat teapa, ce pot face? lordsvg lordsvg Buna ziua, am cumparat pe site-ul okazii.ro un laptop iar respectivul mi-a pus o cutie plina cu ziare. Ce ii pot face ? Am un numar de telefon care nu exista, ... (vezi toată discuția)
Inselaciune Night21 Night21 Buna ziua. Am vandut un telefon prin intermediul site-ului okazii.ro. Am trimis coletul prin posta ca urmare a discutiei avute cu cumparatorul. Dupa ce acesta ... (vezi toată discuția)
Plangere okazii.ro cypsoft_ro cypsoft_ro am pus un telefon la vanzare pe okazii.ro, un individ ma contacteaza pe 2 septembrie ca vrea sa-l cupere, si ca plateste cu cardul prin garantia de livrare ... (vezi toată discuția)