avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inselaciune sau publicitate mincinoasa privind FREE ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inselaciune sau publicitate mincinoasa privind FREE HOSTING

Cautand servicii de gazduire gratuita a unui site, un bun prieten a ajuns la site-ul [ link extern ]
unde si in prezent firma 3x Media International SRL cu sediul in Dobroiesti, jud. Ilfov, sustine ca asigura FREE HOSTING.
Desi i s-a parut ciudat ca firma nu a postat adresa sediului, telefon, fax sau o adresa de mail pentru corespondenta cu managementul companiei, nu a dat importanta aestui mic amanunt.
( Pe site exista un singur punct de contact: webmaster@3x.ro pentru asistenta tehnica).

Urmand pasii de inscriere, amicul a primit un SMS de la o firma "RENTABILIWEB", (in fapt au fost singurii care s-au autentificat cu un numar de telefon), prin care se solicita trimiterea unui SMS de confirmare a inscrierii. La finalul mesajului era specificat ca SMS este taxat cu 10 euro plus TVA. Prima greseala a fost ca persoana nu a citit cu atentie tot mesajul primit.
In momentul in care a incercat sa instaleze aplicatia free DRUPAL versiuena 5.9 de management al continutului, a avut parte de o mica surpriza generata de o setare tehnica din partea administratorului site-ului. (Incompatible environment)
In urma discutiilor telefonice cu un reprezentant al firmei "RENTABILIWEB", a aflat ca de fapt aceasta firma se ocupa de microplati fiind un reprezentat autohton al unei firme franceze, care pentru un comision de 2 euro intermedia plata dintre operatorul de telefonie mobila si 3x Media International SRL.
I s-a parut ciudat faptul ca un reprezentant al unei multinationale refuza sa-i furnizaze datele de contact ale firmei 3x Media International SRL.
Se pare ca sistemul functioneaza datorita faptului ca pana in prezent nimeni nu a facut nici o reclamatie, cel putin asa a sustinut reprezentantul "RENTABILIWEB".
Acest reprezentant a negat orice asemanare cu sistemul devenit clasic de executare a clientilor ROMTELECOM "989..."
Cum ar putea fi incadrata juridic fapta firmei 3x Media International SRL si care este baza legala???

Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 23:20, 30 August 2008
eliasav a scris:
Din pacate amicul meu si chiar si eu nu stapanim jargonul utilizat de firma in cauza

aveti dreptate, cateodata uit ca nu toata lumea are cunostinte juridice ori ca nu toti oamenii stau pe net cat stau eu. pentru mine cont upgradat = bani, insa pentru d-voastra (si pentru o multime de alte persoane) poate insemna orice altceva.
Sistemul chiar seamana cu smecheria 989.
cu stima
avocat Adalbert Gazdovici

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare unilaterala de contract,efectuat de firma de telefonie. nicodaro nicodaro Fiind la jumatatea termenului intr-un contract cu o firma de telefonie,imi cere sa schimb contractul.In urma refuzului meu,mi se comunica ca,face uz de clauza ... (vezi toată discuția)
Comanda online, factura generata si primita, ei refuza sa livreze produsele din cauza laviniagabriela laviniagabriela As avea si eu nevoie de un sfat. Am comendat online doua produse(accesorii telefon)- o husa si o folie de protectie. Pretul produselor, conform informatiilor ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, recent am vazut o decizie sau un ordin prin care pfa/ii ... Curios26 Curios26 Buna ziua, recent am vazut o decizie sau un ordin prin care pfa/II trebuiesc considerate ca si consumatori la reclamatii pentru ancp. Ma poate ajuta cineva ... (vezi toată discuția)