avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contabilitate primara
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contabilitate primara

Buna ziua, eu sunt contabil primar la o shaormerie si covrigarie si as dori sa stiu ce responsabilitate are un contabil primar?daca poate primi amenzi de la garda financiara? si daca este datoria mea de a face retetare pentru produsele vandute ,eu neavand retetare nu pot sa le fac fisa de productie, intrebarea mea este daca ma trag pe mine la raspundere cei de la garda financiara? VA MUTUMESC
Cel mai recent răspuns: dgnConsulting , Contabil 14:06, 26 August 2011
Pentru nereguli in gestiunea activitatii economice GF trage la raspundere firma; insa firma te poate trage la raspundere pe tine pentru eventualele amenzi daca aceste retetare/fise intra in atributiile tale.
parerea mea este ca retetarele ar trebui facute de aceia care fabrica produsele ca de exemplu, cozonacul, eu de unde sa stiu cata cantitate de faina ,zahar,oua pune la acel cozonac. parerea mea este ca firma ar fi trebuit sa aibe un dosar cu retetarele propri,pe care le foloseste la fiecare produs.
Asa este logic, insa trebuie sa ai grija la ce scrie in fisa postului tau.
Va multumesc foarte mult ptr raspuns acum m-am linistit.
O zi buna!
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabil, economist , expert-dar care? trifu2000 trifu2000 Am si eu o mare nelamurire si ma chinui sa inteleg dar nu reusesc nicicum, poate ma ajuta cineva. Pe scurt, sotia mea are o firma mica (2 angajati) si de bun ... (vezi toată discuția)
Cesionare firma soarenarcis soarenarcis Buna ziua. In urma cu o saptamina am cesionat o firma printr-un cabinet de avocatura predind si toata arhiva contabila la momentul semnarii. Doua zile mai ... (vezi toată discuția)
Contabil sef - raspundere mcn mcn V-as ruga sa ma ajutati cu o informatie... Ce raspundere (in fata autoritatilor) are contabilul sef? Poate fi sanctionat pentru nerespectarea normelor in ... (vezi toată discuția)