avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesionare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesionare firma

Buna ziua. In urma cu o saptamina am cesionat o firma printr-un cabinet de avocatura predind si toata arhiva contabila la momentul semnarii. Doua zile mai tirziu am primit un tel. de la "cineva" care s-a recomandat a fii de la Garda Financiara si care mi-a spus ca ar vrea sa vina intr-un control de rutina la firma. Fiind in strainatate i-am spus ca ma intorc peste 2 saptamini. Mi s-a comunicat ca voi fi contactat din nou peste 2 sptamin. In prezent cererea este depusa deja la Registrul Comertului. Termenul de solutionare fiind pt. 01.10, datorita "grevei" din justitie. Daca puteti sfatuiti-ma va rog ce sa fac in cazul unui alt tel. de la Garda Financiara, avind in vedere ca eu nu mai am nici un act al acestei in firme si nu as avea ce sa prezint in afara contractului de cesiune. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 08:47, 4 Septembrie 2009
Puneti in vedere celor de GF, in scris, situatia privind cesionarea firmei, punand o copie a contractului de cesiune drept dovada.
Va multumesc. Intrebarea mai exacta era: pot sa ma traga la raspundere cu ceva la momentul acesta avind in vedere ca nu am decizia tribunalului inca, sau in momentul in care ma mai suna sa le spun ca firma nu mai imi apartine ea fiind cesionata? Dupa cum v-am spus eu nu mai am ce sa le arat din moment ce am predat toata arhiva contabila. Va multumesc inca o data.
Nu , nu va pot trage la raspundere cei de la GF , daca le faceti dovada cesionarii firmei.....
:luck:
si totusi mentiunea nu a fost inca inscrisa deoarece judecatorul delegat nu s-a pronuntat asupra legalitatii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce este cesiunea, se poate revoca? alexberi alexberi O firma vrea sa cesioneze drepturile asupra unor terenuri pentru care are antecontracte de vanzare cumparare. Nu imi e clar ce inseamna cesiunea si cand se ... (vezi toată discuția)
Evaziune fiscala? anucy anucy IN 2007 AM INFIINTAT O FIRMA ,PE PARCURS AM DESFASURAT O ACTIVITATE DE PRESTARI SERVICII,DAR FOARTE PUTIN PT CA NU NE-AM MAI INTELES CU COLABORATORUL.AVEAM 7 ... (vezi toată discuția)
Cesionare parti sociale firma BogdanChirovan BogdanChirovan Buna ziua. Ma intereseaza si pe mine ce rseponsabilitate mai am, daca in anul 2007 am cesionat partile sociale ale unei firme si in urma unui control facut in ... (vezi toată discuția)