avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Of... leasing-ul!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Of... leasing-ul!

Am semnat un contract de leasing pentru un autoturism.
Am primit autoturismul dar nu mi-a placut (era prea puternic, tractiune pe spate, etc) si m-am inteles cu o alta persoana sa preia contractul de leasing. Am avut acordul verbal al firmei de leasing motiv pentru care am predat masina fara a incheia vre-un inscris unei alte persoane.
Insa persoana nu s-a prezentat la firma de leasing cu nici un document pentru cesiune.
Practic, a tras de timp evitand sa perfecteze contractul dar folosind autoturismul.
Aceasta persoana mi-a platit avansul si ratele timp de un an de zile.
Din decembrie nu a mai platit nici o rata si nici nu mi-a restituit masina.
Am apelat la politie. Politistii au identificat masina in trafic, au retinut-o si mi-au predat-o pe baza de proces verbal.
Eu la randul meu am predat-o firmei de leasing si am reziliat contractul.
Firma imi cere (evident!) sa achit ratele de leasing la zi plus penalitati.
Va trebui sa le platesc deoarece contractul este pe numele meu.

Intrebare : Cum trebuie sa procedez pentru a obliga persoana care a utilizat masina sa plateasca ? Cum imi pot recupera banii avand in vedere ca persoana a folosit masina?

Cel mai recent răspuns: scolceag , utilizator 19:56, 29 August 2011
Actionati-l in judecata.
Existenta oricarui contract al carui valoare depaseste 200 lei se dovedeste doar cu actul prin care contractul a fost concretizat.
Exista insa si situatii in care dovada se poate face si cu martori. Una dintre aceste situatii este si atunci cand exista un "inceput de dovada scrisa", care sa confere credibilitate celor sustinute de reclamant.
Aveti suficiente inscrisuri care sa poata constitui "inceput de dovada scrisa" cu privire la intelegerea pe care ati facut-o cu aceasta persoana. Ma refer la dovezile achitarii de catre el a avansului si ratelor de inceput si la procesul verbal prin care politia v-a predat masina.
In aceasta situatie, in lipsa unui contract scris cu privire la cedarea leasingului, puteti completa probatoriul cu martori si interogatoriu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 August 2011
ContSters103772, utilizator
Situatia este foarte complicata din punctul meu de vedere.
Avand contractul cu firma sunteti obligata sa platiti daca nu veti dovedi ceea ce sustineti pe baza de probe in instanta.
Persoana care a folosit masina poate fi obligata de instanta catre dvs. insa depinde si daca este solvabila ca sa o puteti executa silit in ipoteza in care veti castiga procesul.
O alta problema o constituie si taxa de timbru catre stat pe care va trebui sa o achitati in prealabil pentru a va putea judeca pe fondul cauzei.
Cautati-va un avocat si sa mergeti la o consultanta juridica pentru a se analiza in concret toata situatia juridica si sa va explice in concret ce sanse aveti.
Fara avocat nu cred ca aveti vreo sansa la proces, iar cu avocat va fi foarte greu si va trebui sa aveti noroc...
Va multumesc pentru amabilitate si pentru timpul acordat.
In mod sigur voi avea nevoie de cunostintele unui avocat. Doream doar sa imi fac temele pentru intalnirea cu avocata mea.
Care ar fi tipul de actiune potrivit pentru a actiona persoana in judecata?
Ultima modificare: Luni, 29 August 2011
scolceag, utilizator
Tipul de actiune trebuie discutat cu avocata dvs.
Tocmai de aceea va spuneam ca trebuie sa discutati cu un avocat.
Exista mai multe posibile actiuni si numai dupa ce veti purta discutii concrete se va putea decide.
Exista mai multe posibile actiuni ...

Concret, puteti da 2-3 exemple de astefl de actiuni, sau nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune interese leasing liviusss liviusss Am o mare problema. Am avut o masina luata in leasing, dar anul trecut, din cauza problemelor financiare, am dus masina inapoi, s\'a reziliat contractul si ... (vezi toată discuția)
Leasing masina - proces pierdut SAlex123 SAlex123 Buna ziua, Acum un an am avut un accident cu masina, rezultand intr-o dauna totala. Masina a fost achizitionata in anul 2009 Noiembrie. Tin sa mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere wasea wasea buna ziua, as dori sa ma lamuriti intr-o problema legat de o fapta incadrata la abuz de incredere. am avut un leasing la doua masini, am achitat avansul la ... (vezi toată discuția)