marius009 a scris:
Buna ziua. As avea si eu o intrebare. Acum aproximativ 3 ani am cumparat de la o persoana juridica 10 hidrobiciclete impreuna cu o cunostinta. Am facut un act de mana ( doar pe numele meu ) in care am scris ca am achitat 1000 euro urmand ca restul de 3000 de euro sa ii achit in urmatoarele luni. Dupa cateva luni l-am anuntat ca nu mai pot plati aceasta suma de bani intrucat aceste hidrobiciclete nu erau in starea in care a spus el ca sunt, si nu am putut sa fac nici un ban cu ele. Persoana cu care le-am luat evident nu a mai vrut sa plateasca partea lui de bani, mai exact 50% din suma. Persoana de la care le-am cumparat nu a vrut sa primeasca bunurile inapoi si m-a actionat in judecata. Acum 3 luni s-a terminat procesul, el avand castig de cauza, eu fiind obligat la plata sumei de 3000 euro + cheltuieli de judecata. Mentionez ca eu nu detin absolut nimic pe numele meu, sunt somer, doar ce am terminat facultatea. Intrebarea este ce se poate intampla in acest caz? Am inteles ca pe data de 26 august ( azi ) se duce la executor judecatoresc cu sentinta de la proces pentru a isi recupera datoria. Eu ce pot pati in acest caz, deoarece nici nu imi permit sa ii dau banii, nici nu am nimic pe numele meu, si nici nu vrea sa primeasca inapoi produsele, eu fiind deacord sa pierd suma de 1000E care a fost avansul. Multumesc
TEORETIC Daca spuneti ca sunteti insolvabil, sunteti insolvabil...de unde "nu e", chiar daca creditorul va cere, nu va avea ce primi (deocamdata).Infractiune nu este, legislatie privind insolvabilitatea persoanei fizice, in situatii similare cu a dvs., nu exista, deci veti fi doar urmarit silit, probabil, pana cand dreptul creditoarei de a solicita executarea silita a dvs., se va prescrie (3 ani, conf. disp. art.405 (1) C.proc.civ.).
Exista si un aspect negativ in aceasta problema deoarece daca in aceasta perioada (3 ani sau mai mult daca se va intrerupe/suspenda termenul de prescriptie) veti dobandi bunuri (mobile/imobile-mosteniri, castiguri la loto, donatii etc.) veti putea fi executat silit.
PRACTIC
Completez prin a va spune parerea mea:
nu sunteti insolvabil pentru ca sunteti proprietar pe bunurile mobile-hidrobiciclete, in consecinta, veti putea fi executat...silit.:)