avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum se poate scoate o persoana din spatiu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum se poate scoate o persoana din spatiu

Buna ziua ziua tuturor, am si eu o intreabare: Acum multi ani , am luat pe cineva in spatiu, aceasta persoana nu locuieste aici si vreau sa o scot din spatiu fara sa apelez la instanta. Se mai poate face doar prin notariat?? Macar sa nu mai faca din nou CI pe aceasta adresa??
Multumesc anticipat pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:11, 26 August 2011
Nu-si va putea prelungi CI fara acordul dvs.

Posibil sa ii fi expirat deja C.I. la acest moment.

Puteti merge la sectia de politie de care apartineti si sa va interesati acolo daca se poate numai pe baza unei declaratii sa scoateti persoana din spatiu.
Nu prea se poate fara o actiune pentru obligarea persoanei la schimbarea CI (obligatie de a face), pe temeiul situatiei de fapt ca nu mai locuieste acolo (care se poate proba prin orice mijloc de proba/martori). Altfel, puteti face o sesizare la politie referitoare la situatie, dar aceasta nu va avea ca efect decat o eventuala pedeapsa contraventionala aplicata respectivei persoane, dar nu si obligarea efectiva la schimbarea actului.
Daca nu mai locuieste acolo (tocmai datorita acestui fapt), nu este necesara si actiunea in evacuare.
Da, fara instanta nu puteti face nimic concret.
Cel mai bine ar fi sa asteptati sa ii expire CI.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoatere din spatiu Richiu Richiu Buna ziua Vreau sa scot din spatiu, (unde sunt unic proprietar) o persoana care NU mai locuieste cu mine. Luarea in spatiu s-a facut la evidenta ... (vezi toată discuția)
Luare in spatiu intrebare tzeus tzeus Buna ziua, As avea o intrebare. Daca eu si sotia mea luam pe cineva in spatiu, iar mai tarziu unul dintre noi moare se poate vinde apartamentul daca ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea primirii in locuinta a unui tolerat evacuat prin ordin de protectie MarleneC MarleneC Va rog sa ma indrumati ce pasi legali exista - pana in clipa de fata am primit raspunsuri ABSOLUT CONTRADICTORII atat de la avocati cat si de la lucratori ai ... (vezi toată discuția)