avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... hotarare judecatoreasaca pt teren extravilan prin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

hotarare judecatoreasaca pt teren extravilan prin mostenire

buna ziua am o hotarare judecatoreasca definitiva si executorie pt o mostenire din partea unei matuse in aceasta hotarare curte decide ca eu in calitate de mostenitor al matusei (dar exista si copii din partea sotului matusei ca si mostenitori) am dreptul pe o suprafata de teren extravilan dar curtea decide ca unde exista casa si terenul intravilan nu fac parte din masa partajabila dar in schimb curtea obliga pe unul din ceilalti mostenitori sa imi plateasca sulta , va rog mult spuneti si mie ce inseamna acest lucru si daca eu am vreo legatura sau vreun drept asupra terenului intravilan, dar precizez inca o dat curtea de judecata obliga pe unul dintre mostenitori sa imi plateasca sulta de o anumita valoare. va multumesc si daca doriti revin cu alte lamuriri
Cel mai recent răspuns: liviu777 , utilizator 16:10, 30 August 2011
Adica mostenitorul respectiv trebuie sa va plateasca o anumita suma de bani, in schimbul eventualului dvs. drept la casa si curtea matusii (cam asta inteleg eu din ce ati scris dvs). In continuare, aveti dreptul la suprafata de teren extravilan care s-a stabilit prin hotarare.
revin cu mai multe detalii sa va spun exact cum stau lucrurile: acest proces a inceput acum 5 ani intre cei 2 copii al sotului matusi mele( matusa mea a fost casatorita legal cu acel om el avand 2 copii dintr-o casatorie anterioara iar matusa mea nu a avut nici un copil in acesta casatorie) in acest timp procesul era in toi si inca matusa traia, ea a decedat anul trecut in decembrie dupa care judecatorii au spus ca trebuie sa fie gasiti mostenitorii din partea matusii asa am ajuns eu in acest proces, acest proces se judeca pt 2 terenuri intravilane cu case construite acolo din timpul casatoriei cu matusa si o suma de terenuri extravilane iar instanta a hotarat ca unul din cei 2 frati sa ramana cu un teren intravilan si sa renunte total la extravilan si sa plateasca o suma catre celalalt frate, celalalt frate a ramas cu ternul celalalt teren intravilan si jumatate din terenul extravilan el fiind obligat sa plateasca catre mine o suma, iar eu sa primesc jumatate din terenul extravilan si sa primesc aceea suma, va rog in aceste conditii cum pot proceda si ce pasi pot urma, si cine il poate obliga sa imi plateasca acea suma, in acest moment nu doreste asta. VA MULTUMESC SI VA ROG STEPT CAT MAI MULTE RASPUNSURI
Daca hotararea judecatoreasca obtinuta este definitiva, mergeti cu ea la un executor judecatoresc pentru ca acesta sa o puna in aplicare.

Executorul judecatoresc va sti exact cum sa procedeze.
da este o hotarare definitiva, dar cum cum ajung la un executor judecatoresc si trebuie platit acest executor????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren acaparat... gigelas gigelas Buna ziua, Bunicul a avut o curte cu o suprafata de cca.2500 mp.care a fost anterior a tatalui sau (strabunicul meu). Dupa decesul strabunicului (strabunica ... (vezi toată discuția)
Succesiune iesire din indiviziune prin instanta p.adina p.adina Buna ziua, Sotul meu este implicat in calitate de parat intr-un proces deschis de catre matusa lui. Iata cum stau lucrurile: Au fost 6 frati: 1 2 3 4 5 ... (vezi toată discuția)
Mostenire teren in spatele casei florinmihai68_42 florinmihai68_42 Buna ziua .Exista un titlu de proprietate in care apar doua surori.Exista mai multe terenuri astfel:curte si casa intravilan 600 mp,gradina intravilan ... (vezi toată discuția)