avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... O firma straina inregistrata in Romania are voie sa nu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

O firma straina inregistrata in Romania are voie sa nu declare tot venitul angajatilor?

Firma la care este angajat fostul meu sot , ca navigator, se numeste XXXRomaniaLTD. Are sediul in Constanta si dupa cunostintele mele este inregistrata in Romania. Ca la orice navigator exista un salariu in lei, aproape de min. pe economie si un salariu in euro care este trecut pe un contract separat. Pe acest contract , din care detin si eu unul ( dar pana acum nu mi-a folosit la nimic) este specificat clar care este diurna si care salariul.
Intrebarea mea este, daca din punct de vedere legal, daca li se cere venitul unui angajat, pot sa dea doar venitul in lei?
Cel mai recent răspuns: ContSters114133 , utilizator 15:47, 9 Septembrie 2011
Intrebarea mea este in continuare, daca firma, chiar si intermediara, poate sa nu declare toate veniturile angajatului, in conditiile in care contractul in euro,(chiar daca nu se regaseste in cartea de munca) se semneaza la sediul lor.
Nu are importanta faptul ca respectivul contract este semnat la sediul acelei firme, ci daca acel contract este si inregistrat de acea firma. In alta ordine de idei, firma poate intermedia doar semnarea contractului, iar contractul sa fie trimis angajatorului din strainatate. La acesta din urma ar trebui sa faceti adresa in vederea comunicarii veniturilor in valuta.
asta ar trebui sa faca politia,de aceea sa numeste cercetare,ca degeaba cere doamna veniturile sotului la firma din strainatate..ca nu o va baga nimeni in seama.
Mai intreaba care este sedul, nume si date armatorului si adreseaza te si la ei solidar.
Inseamna ca dosarul , care e acum la Parchet, trebuie sa plece inapoi la politie si sa dau adresa armatorului. Pentru ca politistul de la inceput trebuia sa faca asta din moment ce avea un fata ochilor un contract. Si daca nu, deschid actiune civila si cer veniturile de armator. Dar tot consider ca trebuie sa-si faca treaba bine politistul!

Alte discuții în legătură

Cum calculeaza firma pensia pe care a trimis-o copiilor Livica Livica Am castigat in iunie pensia de 1500 lei pentru cei doi copii dar am primit tot pensia veche, de 300 lei. Acum la sfarsitul lunii am recurs si mi-am imaginat ca ... (vezi toată discuția)
Fals si uz de fals in legatura cu veniturile dintr-un proces penal abandon de familie din partea firmei intermediare ContSters114133 ContSters114133 am depus o plangere pentru neplata pensiei de intretinere minor la politie in iunie 2010 , a fost sanctionat de parchet cu amenda,am depus plagere la prim ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Livica Livica Fostul meu sot este navigator si in ultimii 4 ani a platit pensie alimentara 33% din 700 lei desi in hot de divort scria 33% din venitul net. La inceputul ... (vezi toată discuția)