avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Datorii societate catre asociat unic
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Datorii societate catre asociat unic

Buna ziua, am urmatoarea situatie: sunt asociat unic si am creditat societatea cu o suma de bani, aproximativ 300000 lei. Societatea a achizitionat 2 apartamente unul in valoare de 280.000 lei si unul in valoare de 450.000 lei, preturi fara TVA. Apartamentul cu valoare mai mica este ipotecat in favoarea unei banci pentru achizitia apartamentului cu valoare mai mare. Societatea nu are bani sa-mi plateasca datoria, pot compensa aceasta datorie cu unul din apartamentele detinute de societate? Cu care? Cel mai scump avand in vedere ca nu este gajat? Va rog o solutie..Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 26 August 2008
arp, utilizator
o solutie mai simpla ar fi, daca aveti nevoie de bani, sa reevaluati patrimoniul firmei si sa faceti o reducere de capital social. stiu expertii contabili cum sa faca aceasta miscare
marti a scris:

o solutie mai simpla ar fi, daca aveti nevoie de bani, sa reevaluati patrimoniul firmei si sa faceti o reducere de capital social. stiu expertii contabili cum sa faca aceasta miscare

In cazul de fata nu se face reducere de capital social.
N-are nimeni nicio idee cum sa procedez?
arp a scris:

N-are nimeni nicio idee cum sa procedez?

In situatia dumneavoastra, fara a se vedea actele financiar contabile, (balanta de verificare, bilanturi) cat si contractele cu banca, consider ca nimeni nu va poate da raspunsul pe care-l doriti. :sorry:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii societate catre asociat unic arp arp Postez si aici, nu stiu care este subforumul corect in care sa postez problema: Buna ziua, am urmatoarea situatie: sunt asociat unic si am creditat ... (vezi toată discuția)
Executare silita parti sociale srl dveronik dveronik Buna ziua, as vrea sa stiu daca partile sociale intr-o societate cu raspundere limitata pot constitui obiectul unei garantii reale imobiliare.... Si in ... (vezi toată discuția)
Retragere actionar cu preluare imobile venere venere Buna ziua! Suntem o societate cu 4 actionari, detinem parti sociale in mod egal. Un actionar (25% ) doreste retragerea din societate cu preluarea unor imobile ... (vezi toată discuția)