Avem un cenzor cu contract de mandat. El vrea sa demisioneze si zice ca nu trebuie sa scrie demisie si motivul ci doar o notificare cu termen de reziliere a unui contract.
Spuneti-mi va rog, cum e corect?
Eu stiam ca aceste contracte de mandat sunt asimilate salariilor si de aceea m-am gindit la demisie.
Multumesc.
Contractul de mandat nu poate inceta prin demisie ... contractul de mandat nu este asimilat contractului individual de munca ... Contractul de mandat va inceta ca urmare a interventiei a doua categorii de cauze:
- cauze generale: executarea obligatiei pentru care a fost incheiat, clauza speciala a partilor, ajungerea la termen etc.
- cauze specifice: revocarea mandatarului de catre mandant, renuntarea mandatarului la mandat, moartea uneia dintre parti, precum si punerea sub interdictie, insolvabilitatea sau falimentul mandatarului sau mandantului.
In cazul in care mandatarul nu intelege sa continue executarea contractului, renuntand la acesta, el are obligatia de a notifica intentia sa mandantului (art. 1556 C. civ.).
Mandat exclusiv
gygy83
Buna seara,
Sper sa ma poata ajuta cineva in legatura cu intrebarea mea.
Un sportiv semneaza un mandat exclusiv cu un reprezentant al unei agentii sportive ... (vezi toată discuția)