avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare pensie prin adaugarea stagiilor de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare pensie prin adaugarea stagiilor de cotizare realizate dupa data inscrierii la pensie

In luna decembrie 2005 am iesit la pensie ,la varsta de 39 ani si 7 luni, din cadrul MApN avand trecut pe decizia de pensionare PENSIE DE SERVICIU PENTRU ACTIVITATEA DEPUSA cu o vechime calculata de 28 ani 10 luni si 22 zile.
In luna aprilie 2011 am primit o alta decizie privind revizuirea pensiei in baza OuG nr.1/2011 cu specificatia PENSIE PENTRU LIMITA DE VARSTA.
In luna mai am trimis catre Casa de Pensii Sectoriala a Armatei o cerere, impreuna cu adeverintele eliberate de Casa Judeteana de Pensii pentru a recalcula pensia prin adaugarea stagiilor de cotizare realizate dupa iesirea la pensie in anul 2005.
Dupa 3 luni am solicitat Casei Sectoriala a MApN un punct de vedere cu privire la faptul ca nu au facut niciun demers in privinta recalcularii.Raspunsul lor a fost ca nu au primit de la Casa Nationala de Pensii programul pentru acest tip de recalculare.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1.Este nevoie sa mai trimit inca odata toate documentele?
2.Punctele realizate dupa iesirea la pensie se impart la 20 ani cum au fost calculate pana a primi noua decizie sau 30 ani ?
Cel mai recent răspuns: razerul , utilizator 10:50, 9 Septembrie 2011
raspuns la pct 1 = nu. la pct 2 astept si eu un raspuns autorizat.
1. Nu trebuie sa trimiteti din nou toate actele si nici nu este indicat. Primiti pensia recalculata incepand cu luna urmatoare depunerii cererii la casa de pensii sectoriala, adica din mai 2011. Daca trimiteti din nou documentele si o noua cerere, puteti avea surpriza sa primiti drepturile de pensie mult mai tarziu.

Ar trebui sa intrebati Casa Nationala de Pensii Publice, in scris, ce se intampla cu aplicatia informatica. Mi se pare extrem de ciudat ca, dupa atatea luni de la intrarea in vigoare a Legii nr. 263/20100, sa nu existe aplicatie informatica la casele de pensii sectoriale. Link util:
[ link extern ] /

2. Stagiul complet de cotizare nu se va modifica, va ramane cel de 20 de ani. Recalcularea drepturilor de pensie prevazuta la art. 107, alin. (4) din Legea nr. 263/2010 presupune valorificarea stagiilor si / sau veniturilor realizate dupa deschiderea drepturilor de pensie. Stagiul complet de cotizare este o coordonata esentiala, care de regula nu poate fi modificata ulterior stabilirii drepturilor de pensie.

Chiar daca situatia dvs., a beneficiarilor de pensie militara, este speciala in sensul ca la data iesirii la pensie nu s-a stabilit un stagiu complet de cotizare, asta nu inseamna ca, ori de cate ori drepturile de pensie vor fi recalculate, stagiul complet de cotizare va fi modificat in functie de prevederile din anexa 6 a Legii nr. 263/2010 sau de viitoarele modificari aduse acestei anexe.

Deocamdata nu exista prevedere legala in acest sens iar in sistemul public de pensii stagiul complet de cotizare nu se modifica ulterior stabilirii drepturilor de pensie. In prezent recalcularea drepturilor de pensie ale tuturor beneficiarilor de pensii, indiferent ca provin din sistemul public de pensii sau din sistemul militar de pensii, se face potrivit Legii nr. 263/2010, adica potrivit reglementarilor din sistemul public de pensii.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Septembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
[editat]... raspuns foarte bun, daca mai vrei si alte clarificari sau mai bine zis confirmarea raspunsului de mai sus, intra pe - plano10 - acolo prin amabilitatea administratorului vei gasi clarificari la cele solicitate, in completare sau in paralel cu raspunsul d-nei gabriela pintea, o zi buna, cu respect.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Septembrie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalcularea pensiei militare pentru stagiile de cotizare realizate dupa data iesirii la pensie DIMITRIU DIMITRIU ESTE UN SUBIECT DE LARG INTERES PENTRU MILITARII DISPONIBILIZATI Intrebari : 1. In baza Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice , art ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiilor - valorificarea stagiilor de cotizare realizate dupa pensionare DIMITRIU DIMITRIU Sunt nascut la 25.11.1959 , pensionar militar din iunie 2005 . Am stagiu de cotizare ca militar 26 ani si 8 luni ( include si scoala militara ) Conditii ... (vezi toată discuția)
Adaugarea stagiilor realizate dupa pensionarea din sistemul militar mvbl mvbl Sunt pensionar militar cu vechime de 28 de ani din care am cotizat 24 Dupa iesirea la pensie din structura MApN am mai lucrat inca 6 ani. Conform legii ... (vezi toată discuția)