avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfiintarea unui loc de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfiintarea unui loc de munca

aseara seful m-a anuntat ca nu vrea sa ma mai vada mi-a cerut sa-mi dau demisia si ca-mi da bonus 3 salarii.Am refuzat si i-am comunicat sa ma dea afara cu ce crede el ca eu demisia nu mi-o dau.S-a gandit ce s-a gandit peste noapte si de dimineata mi-a inmanat o decizie de concediere pe motiv de restructurare de post.
Am semnat de primire si dupa ceva timp am observat ca era oricum intocmita pe genunchi..preavizul meu incepea cu 2 zile in urma cand eram oricum in concediu medical.Legal cred ca actul e nul si ca daca-l contest prin instanta sau la ITM am toate sansele sa anulez decizia de concediere.I-am adus la cunostinta ca mi-a prezentat un act semnat si stampilat de firma care nu este intocmit legal si ca m-a bagat in preaviz in timpul concediului medical incalcand Codul Muncii si s-a inmuiat la negocieri cu mine ,sa ma mai gandesc , sa iau banii, etc .
Intrebarea mea este :desfiintarea unui post se poate face asa peste noapte adica de aseara pana exact azi dimineata?Nu are si el obligatia de a anunta cu cateva zile inainte niste institutii ale statului?Cum a facut el restructurarea in 10 ore nocturne?Ce lege mentioneaza aceste termene de anuntare a desfiintari postului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:27, 26 August 2011
Decizia de concediere se contesta in instanta de judecata si nu la ITM.. chiar daca preavizul incepea cu 2 zile in urma cand erati in concediu medical acesta se suspenda si incepe sa curga din prima zi urmatoare celei in care ati terminat concediul medical.

Codul Muncii prevede ca pe durata concediului medical este interzisa concedierea nu si trimiterea instiintarii de intrare in preaviz sau de desfiintare a postului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restructurarea postului - va rog sa-mi dati un sfat! richard haideu richard haideu Buna seara! Vreau sa va multumesc mult pentru sfaturi! Astazi am primi notificarea de preaviz privind desfiintarea postului meu de economist/marketing ... (vezi toată discuția)
Acte concediere desfiintare post miha254 miha254 Buna, stie cineva cu certitudine ce documente trebuie sa emita societatea care doreste concedierea unui salariat datorita desfiintarii postului ocupat de ... (vezi toată discuția)
Concediere la expirarea concediului medical macelaru21 macelaru21 Buna ziua! Sunt angajat al une societati comerciale.De 2 luni sunt in concediu medical si voi fi pana la data de 31.12. Patronul firmei la care sunt angajat ... (vezi toată discuția)