avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA amortizare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

amortizare

achizitionez mijloc fix=30000lei
amortizez din el= 5000lei
vreau sa-l vand doar cu 10000
intrebarea mea este:
sunt obligata sa-l vand cu 25000 lei ?
ce nota contabila trebuie sa fac?
pot sa vand cu mai putin de 25000 lei?
dak da la dif de 15000 lei tre sa colectez tva?


Cel mai recent răspuns: Management Account , Consultant fiscal 08:31, 3 Septembrie 2011
please.................un raspuns va rog frumos
cred ca ar trebui sa va actualizati codul fiscal.

Legea nr.343/2006 pentru modificarea si completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, care a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2007, a eliminat de la art.24 alin.(15) conditia de deductibilitate a valorii fiscale ramase neamortizate numai in situatia in care valorificarea mijlocului fix se realiza prin uniti specializate sau prin licitaie organizat potrivit legii.

valoarea ramasa nemortizata este deductibila doar in limita venitului obtinut din valorificarea mfix. Daca a fost vandut la un pret care sa "bata la ochi" e bine sa aveti un raport de evaluare
popa vasile a scris:

valoarea ramasa nemortizata este deductibila doar in limita venitului obtinut din valorificarea mfix.


in care lege este specificat asa ceva?

TVA-ul se colecteaza la valoarea de vanzare, respectiv a contrapartidei obtinute, nu la valoarea neamortizata, insa, avand in vedere faptul ca in codul de procedura fiscala se precizeaza faptul ca:



Art. 65
Sarcina probei n dovedirea situaiei de fapt fiscale
(1) Contribuabilul are sarcina de a dovedi actele i faptele care au stat la baza declaraiilor sale i a oricror cereri adresate organului fiscal.


Contrapartida trebuie dovedita, respectiv trebuie demonstrat ca este valoarea reala de tranzactionare pe piata a bunului respectiv, pentru a evita situatia reconsiderarea tranzactiei, care poate duce si la stabilirea de impozit nu numai de TVA


Prevederi speciale pentru aplicarea Codului fiscal
ART.11
(1) La stabilirea sumei unui impozit sau a unei taxe n nelesul prezentului cod, autoritile fiscale pot s nu ia n considerare o tranzacie care nu are un scop economic sau pot rencadra forma unui tranzacii pentru a reflecta coninutul economic al tranzaciei.
Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2011
Management Account, Consultant fiscal

Alte discuții în legătură

Vanzare mijl fix sub valoare neamortizata DanielaPintea DanielaPintea Achizitie intracomunitara Mijloc Fix: 2133 = 404 2000 RON TVA (taxare inversa): 4426 = 4427 380 RON Problema: Vanzare Mijloc Fix la valoare < ... (vezi toată discuția)
Vanzare mijloc fix sub valoarea contabila ioanaep ioanaep buna ziua. administratorul doreste vanzarea unui mijloc fix aflat in amortizare la valoarea de 65.000 net, iar ramas de amortizat avem valoarea de 159.000 ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism lorena2710 lorena2710 buna ziua, am si eu nevoie de ajutor. am o soc care a achizitionat un autoturism in 2008 cu o valoare de 70000lei , iar acum as dori sa -l vand unei ... (vezi toată discuția)