Buna ziua!
Am o simpla intrebare:
La infiintarea unei societati se cere acea declaratie pe propria raspundere ca indeplinesti conditiile legale etc...
Tipizata pe care mi-au dat-o acum la ORC foloseste urmatoare fraza:
"declar ca indeplinesc conditiile legale, nu am antecedente penale"
Eu in 2009 am avut o problema si mi s-a intocmit dosar penal. TMB "m-a condamnat" in prima instanta (sunt inca in faza de apel).
Am fost la politie sa-mi scot cazierul (care e momentan curat).
Acum, ce ma intereseaza este daca pot sa ignor tipizata si sa fac o declaratie de mana in care sa omit fraza "nu am antecedente penale" sau daca declar ca nu am si dovedesc cu, cazierul, sau daca sunt in imposibilitate de a mai deschide un SRL.
Va multumesc anticipat!
Stati putin asa nu va pripiti...depinde si de ce infractiune este vorba. Numai daca ati fost condamnat pentru infractiuni economice trebuie sa va faceti griji si anume cele prevazute de art. 6 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata. Pentru furturi, crime, violuri, talharii ... se poate dobandi calitatea de asociat. Declaratia ca indepliniti conditiile legale de a avea calitatea de asociat/administrator nu se poate ignora. Daca nu o dati la registru atunci trebuie sa mergeti la notar sau la avocat.
Cazierul nu este destul de impresionant pentru a nu va permite sa aveti calitatea de fondator al unei societati comerciale. Pentru a nu va crea probleme va sfatuiesc sa mergeti sa dati declaratia la un avocat, care o sa va dea data certa pe act si ii spuneti ca textul declaratiei sa cuprinda exact ceea ce este inscris la art. 6 din Legea nr. 31/1990.