avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare imobil in coproprietate
Discuție deschisă în Executare silită

executare imobil in coproprietate

sotul meu a luat un credit fara garantii acum 3 ani nu am mai putut plati ,ratele crescand foarte mult am facut o sesizare la opc dar ei nu ne-au anuntat ca s-a micsorat rata iar noi am ramas fara servici si de vreo 1 an si cava nu am mai platit ratele,am fost dati la executori ne tot preseaza cu telefoanele am primit o hartie dar nu inteleg nimik din ea,intrebarea mea este"Poate firma executoare sa nea ia apartamentul care este al tatalui sotului meu,din care detine si el si fratii lui o parte"?
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 19:54, 2 Septembrie 2011
nicollette a scris:

multumesc de raspuns dar tot nu sunt lamurita ,daca au dreptul sau nu sa intervina in executarea silita pe bunuri mobile si imobile atata timp cat aceste lucruri nu sunt pe numele nostru propietar fiind tatal sotului,sotul detinind o cota mica din apartament poate sa-i oblige la vanzarea apartamentui?


Daca sotul dvs. detine o cota parte dintr-un bun (coproprietar/proprietar pe cota-parte), acea cota-parte din bunul imobil proprietate comuna (pe cote parti cu tatal), poate fi urmarita/executata silit, conform disp. art.400 ind. 1 Cod proc. civ. si art.493 C.proc.civ.


@nicolette ar fi bine sa dati detalii clare cu privire la inscrisurile despre care vorbiti, pentru a nu primi raspunsuri "confuze".
Ultima modificare: Luni, 29 August 2011
Iuliana Cermak, Avocat
adevarat sotul meu detine1/8 cota din apartament el mai are 2 frati care detin si ei tot atat ca sa nu mai spunem ca socrul meu este propietarul apartamentului,el nu a garantat cu nimik la banca cand a luat creditul si nu inteleg,se poate ajunge la vanzarea apartamentului daca ceilalti nu sunt de acord?se poate face executare silita pe tot apartamentul sau doar pe partea lui care i se cuvine dar atata timp cat fratii si tatal nu sant de acord cu aceste demersuri poate avea loc o executare silita fara acceptul lor?
Cotele socrului sau a fratilor nu fac obiectul executarii silite. Creditorul poate cere iesirea din indiviziune pt a putea executa silit doar partea sotului din ap. Partea sotului poate fi atribuita socrului sau unui frate sau sa imparta egal si despagubirea ce i s-ar cuveni sotului pt partea ,sa fie luata de banca.
Ramane de vazut daca se vor complica astfel sau se vor limita doar la o poprire pe salariu
Creditorul poate vinde cota -parte determinata, de 1/8 a sotului, fara sa ceara iesirea din indiviziune. Este cea mai facila modalitate. Dar poate si sa ceara iesirea din indiviziune, atribuirea imobilului in proprietatea debitorului cu plata unor sulte catre ceilalti coindivizari. Daca au avocat destept pot obrine usor acest lucru. Asa pot vinde linistiti intreg apartamentul.Am vazut astfel de hotarari, mai ales la vestita judecatorie Buftea.
buna ziua,multumesc ca mi-ati raspuns la intrebare dar tot nu stiu care e adevarul gol ptr ca unii zic cu totul altceva de exemplu jocandi causa,mi-a raspuns ca se poate ajunge chiar si la vanzarea apartamentului daca gasesc un avocat bun,noi toti din familie inclusiv fratii lui am primit o comunicare de la oficiul de cadastru si publicitare imobiliara,nu am mai platit nici o rata de vreun 1 an si ceva,ptr ca abia ne-am angajat de 1 an curios lucru cum de nu ne-au gasit sa ne puna proprire pe salar,tatal si fratii lui nu sunt de acord cu vanzarea apartamentului si nici posibilitatea de a ne plati datoria la banca,daca ei nu sunt cu acord cu ceea ce cer ei ,pot face cei ce executa ,demersuri ptr executare silita fara consimtamintul lor?si daca se poate face pe cota parte a sotului din apartament aceasta se poate vinde tot fara acordului fratilor?daca am primit acea comunicare ,legal nu ar trebui sa fie chemati la proces sa li se puna in vedere ceeea ce s-a hotarat sau se poate face executarea fara a fi instintati despre ce hotarare au luat?

Alte discuții în legătură

Executare silita in 15 zile. robertval robertval am facut un credit de consum (fara garantie ,fara girant..) acum 4 ani de zile. toate au fost bune si frumoase pana a inceput criza, motiv pentru care nu am ... (vezi toată discuția)
Executare silita rocorobert rocorobert Buna seara, as dori sa stiu cum se poate efectua o executare silita , in cazul in care imobilul se afla in coproprietate, este ipotecat de rang I in favoarea ... (vezi toată discuția)
Executare silita dantudor dantudor Buna ziua, parintii mei au pus apartamentul gaj pt un credit imobiliar a fratelui meu el a intarziat cu 2 rate si banca a cedat contractul unei firme de ... (vezi toată discuția)