avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de inchiriere nerespectat.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de inchiriere nerespectat.

Buna seara.
Pe scurt, de la data de 3.05.2011 m-am mutat cu chirie intr-un ap., unde am incheiat un contract pe un an.
Acum 2 saptamanii raman blocat pe afara si il sun pe proprietar sa imi aduca o cheie sa intru in casa, in momentul cand vine imi zice ca de luna viitoare trebuie sa ne mutam pentru ca a vandut ap :O trec peste modul cum am aflat ca trebuie sa ma mut, si imi caut de inchiriat, acum 30 minute bate cineva la usa, deschid usa si era o doamna care imi spune ca este noua proprietara :) o invit inauntru si stau de vorba cu dansa. Din vorba in vorba imi spune ca a cumparat ap. de la inceputul lunii August :O si ca a vorbit cu domnul profesor (vechiul proprietar) sa imi spuna ca ma mai lasa o luna in plus daca gasesc greu sa imi inchiriez in alta parte, dar domnul profesor, acum 4-5 zile, mi-a zis ca ma mai lasa el o luna daca nu gasesc acum unde sa stau X-( si am mai aflat ca doamna a fost in ap. in lipsa mea cu un baiat de al vechiului proprietar si ca vroaia sa ii dea cheia de la apartament ca sa ma scoata afara :stunned: , dar doamana a zis ca nu face astfel de lucruri, doar ca vroaia un raspuns daca mai stau o luna sau nu.
Deci ce vreau sa stiu: Ce trebuie sa fac daca nu a fost respectat un contract de inchiriere?!
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: eugen82 , utilizator 21:18, 29 August 2011
da apare si frigider si aragaz si masina de spalat si scaune si masa si dulapuri etc.
Ideea este ca nici macar nu am aflat de la el ca vine maine sa isi ia lucruriile, ci de la noua proprietara care m-a sunat sa imi zica ca maine ma lasa fara lucruri si daca mi-am gasit pana la urma unde stauX-(
ce ma sfatuiti sa fac?! as dori macar sa imi recuperez cei 400 de euro dati la inceput, a fost o investitie maricica pentru mine, iar acum mai am doar 150 de euro pusi la saltea pana primesc banii, iar el vrea sa ma dea practic afara, nici nu il intereseaza de contract si imi spune ca daca el nu mai este proprietar, noua proprietara ma poate da afara pentru ca nu am contract incheiat cu ea, iar pe el nu il intereseaza. La o adica mie din toata suma am nevoie de 250 euro ca sa ma mut acum si sa platesc restul intretinerii pe luna trecuta si luna aceasta.
ce ma sfatuiti sa fac?! as dori macar sa imi recuperez cei 400 de euro dati la inceput, a fost o investitie maricica pentru mine, iar acum mai am doar 150 de euro pusi la saltea pana primesc banii, iar el vrea sa ma dea practic afara, nici nu il intereseaza de contract si imi spune ca daca el nu mai este proprietar, noua proprietara ma poate da afara pentru ca nu am contract incheiat cu ea, iar pe el nu il intereseaza. La o adica mie din toata suma am nevoie de 250 euro ca sa ma mut acum si sa platesc restul intretinerii pe luna trecuta si luna asta.
ati postat doua topicuri pt. aceesi problema, v-am raspuns pe al doilea dar acum vad ca pe acesta vi s-au dat deja f.multe sfaturi corecte
in primul rind urgent schimbati cheile -chiar in seara asta daca se poate, sau dimineata la prima ora , sa nu mai intre nimeni si sa nu ridice mobila
daca vechiul face scandal chemati politia pt. perturbarea linistii etc., aratati contractul si nimeni nu va poate da afara, plus ii faceti plingerea penala
apoi treceti la negocieri serioase sa va ofere o suma rezonabila despagubire pt. nervi si pt. a va putea muta in conditii optime si intr-un termen rezonabil
Ultima modificare: Luni, 29 August 2011
eugen82, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere nerespectat 2. danielhustiu danielhustiu Data post: Vineri, 26 August 2011, 22:12 Pe scurt, de la data de 3.05.2011 m-am mutat cu chirie intr-un ap., unde am incheiat un contract pe un an. Acum 2 ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa. preluare mobila. jack electro jack electro Buna ziua. Am vandut o garsoniera. M-am inteles cu noulproprietar sa mai tin mobila in casa , inclusiv tehnicele(frigider, aragaz, masina spalat) o perioada ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa. preluare mobila. jack electro jack electro Buna ziua. Am vandut o garsoniera. M-am inteles cu noulproprietar sa mai tin mobila in casa , inclusiv tehnicele(frigider, aragaz, masina spalat) o perioada ... (vezi toată discuția)