avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... tzeapa okazii.ro
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

tzeapa okazii.ro

Buna ziua. Am un mare necaz. Am luat acum o saptamana chiar doua de pe okazii.ro un iphone dar in schimb am primit o chinezarie. Problema este ca acea persoana a ridicat banii de la curier. Mai pot sa ii fac ceva sau este prea tarziu?
Persoana care are cont pe okazii are un nume, iar cea care a trimis coletul alt nume.
Va rog sa imi raspundeti cat mai repede.
Cu stima si respect, P.A
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:11, 27 August 2011
Plangere penala pentru inselaciune.

ART. 215
Inselaciunea
Inducerea in eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevarata a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasa a unei fapte adevarate, in scopul de a obtine pentru sine sau pentru altul un folos material injust si daca s-a pricinuit o paguba, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 12 ani.
inselaciunea savarsita prin folosire de nume sau calitati mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepsete cu inchisoare de la 3 la 15 ani. Daca mijlocul fraudulos constituie prin el insusi o infractiune, se aplica regulile privind concursul de infraciuni.
Inducerea sau mentinerea in eroare a unei persoane cu prilejul incheierii sau executarii unui contract, savarsita in asa fel ncat, fara aceast eroare, cel nselat nu ar fi incheiat sau executat contractul in conditiile stipulate, se sanctioneaz cu pedeapsa prevzuta in alineatele precedente, dup distinctiile acolo aratate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 August 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
da.dar eu cum pot demonstra ca nu mi-a trimis iphone? ca ma gandesc ca poate sa zica ca lam schimbat eu sau ceva de genu.....
Exista copii ale actelor postale , de trimitere si de primire (chitante , avize de expeditie cu specificatii ) , exista probabil in calculator dovezi (mesaje intre dvs si respectiva persoana)ale intelegerii dintre dvs si cel care despre care afirmati ca v-a inselat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 August 2011
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am luat teapa, ce pot face? lordsvg lordsvg Buna ziua, am cumparat pe site-ul okazii.ro un laptop iar respectivul mi-a pus o cutie plina cu ziare. Ce ii pot face ? Am un numar de telefon care nu exista, ... (vezi toată discuția)
Alta teapa pe okazii.ro alexaaa90 alexaaa90 Buna seara ! Am vorbit cu un baiat sa facem schimb de telefoane pe okazii.ro. Schimbul consta in 2 telefoane ale mele pe un iPhone ORIGINAL !! Am vorbit cu el ... (vezi toată discuția)
Am fost tepuit/inselat ! uydywo uydywo Buna ziua ! Sunt victima unu tepar de pe okazii.ro . Persoana de pe okazii trebuia sa-mi trimita 2 componente de calculator prin posta cu ramburs (200 Lei) dar ... (vezi toată discuția)