avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost tepuit/inselat !
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost tepuit/inselat !

Buna ziua ! Sunt victima unu tepar de pe okazii.ro . Persoana de pe okazii trebuia sa-mi trimita 2 componente de calculator prin posta cu ramburs (200 Lei) dar ceea ce am primit erau aceeasi categotie si firma cu ce discutasem,doar ca erau vechi (~1998) si nu valorau nimic.A trimis coletul cu oficiu restant si la ridicarea banilor am aflat informatii despre el si bine inteles comunicate la politie alaturi de prima plangere/declaratie . Individul a fost la politie si spune in continuu ca nu are nimic de declarat si ca "rog sa respingeti plangerea ca neintemeiata si nefondata nefiind sustinuta de probe"(acestea fiind specificate in declaratia lui). Ce sa fac ???
Ultima modificare: Luni, 20 Decembrie 2010
uydywo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:25, 20 Decembrie 2010
Faceti o plangere si la Oficiul pentru protectia consumatorului impotriva societatii ale carei date le-ati aflat. Dupa solutionarea acesteia este posibil sa aflati ca si alte peroane au fost victime ale infractiunii de inselaciune savarsita de respectiva societate in acelasi fel.
Daca se va descoperi acest lucru, puneti hotararea OPC la dispozitia organelor care cerceteaza penal societatea pentru plangerea dvs.

Furnizati organelor de cercetare penala un draf al dialogurilor purtate pe mail sau alta forma de comunicare prin internet prin care ati comandat cu infractorul, care v-a garantat ca va va trimite exact ceea ce ati comandat.

Cautati pe internet vreo forma de afiliere a societatii infractoare la vreo asociatie, grup economic, etc. Faceti o reclamatie si acolo!

Iar pe viitor utilizitati Garantia Escrow oferita de okazii.ro.
Ultima modificare: Luni, 20 Decembrie 2010
Viviana Serni, Avocat
incercati sa mai gasiti pe net persoane inselate de catre acesta.
Ca probe utile si concludente : componentele de calculator, dovada platii, dovada primirii prin posta a coletului,, conversatii internet, (cererea dvs. in format electronic, oferta si raspunsul partii celeilalte,etc), martori si... consultati un avocat..
Pana acum nu am gasit nimic...inca mai caut.Probe am dat (poze cu discutii pe okazii)dar sunt pe alt nume de utilizator okazii si adresa nu corespunde cu cea a individului!#-oSpuneti sincer mai am vreo sansa sa imi recuperez banii?Si poate este importanta aceasta informatie,persoana respectiva este minor.
Plangerea penala ,formulata pentru infractiunea de inselaciune,trebuie dovedita cu acte,martori,eventual expertiza de specialitate si cu orice alte probe acceptate de lege

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune okazii.ro garantia escrow AdiLup AdiLup Buna ziua! Am luat si eu o teapa pe Okazii. Pe scurt: am hotarat sa cumpar un laptop, am contactat utilizatorul pe privat in vederea incheierii licitatiei. ... (vezi toată discuția)
Plangere okazii.ro cypsoft_ro cypsoft_ro am pus un telefon la vanzare pe okazii.ro, un individ ma contacteaza pe 2 septembrie ca vrea sa-l cupere, si ca plateste cu cardul prin garantia de livrare ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ContSters144818 ContSters144818 Am si eu o intrebare.Am comandat pe okazii.ro un telefon lg ku990 de nota 10 spunea in anunt....avea 30 de calificative 100% pozitive mi s-a parut de ... (vezi toată discuția)