avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare

La o instituţie publică iese un angajat la pensie de boală, trebuie ţinută postul? Pe o periodă deteminată putem face angajarea nouă?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:35, 29 August 2011
Cum se face angajarea la o institu?ie public? la un post unic, Perioada de prob? este de 3 luni, la un post de conducere?
Angajarea se face fie prin concurs , fie prin examen. Ocuparea posturilor unice se va face cu aprobarea ordonatorului principal de credite, cu avizul Guvernului.

Codul Muncii prevede : Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de munca se poate stabili o perioada de proba de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de executie si de cel mult 120 de zile calendaristice pentru functiile de conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare contractual pana la organizarea concursului buia buia Buna ziua, am o nelamurire legata de angajarea unei persoane ca sofer, transport scolar fara examen - pe moment. Fostul sofer a decedat acum 2 zile; tinand ... (vezi toată discuția)
Angajari 2010 klaudia772001 klaudia772001 In cadrul primariei avem trei persoane ale caror contracte de muncă vor expira in martie respectiv in mai anul curent. Acum cu destituirile care urmează sa ... (vezi toată discuția)
Pot avea doua locuri de munca in sistemul bugetar? radu_antonescu radu_antonescu Sunt angajat al unei institutii bugetare. Intentionez sa ma inscriu la un concurs pentru ocuparea unei pozitii (titular) in invatamantul superior de stat. In ... (vezi toată discuția)