avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... abuz de incredere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

abuz de incredere

buna ziua....se intrunesc toate conditiile pentru infractiunea de abuz de incredere...bunurile se afla la persoana respectiva in urma unui contract de mina din care reiese ca bunurile sunt date in folosinta nu vindute ,am apelat la un mediator ptr inapoierea bunurilor ,deci am cerut inapoierea lor...binenteles refuz total...am facut plingere la politie si datorita faptului ca litigiu este intre doua persoane juridice deci doua firme,politia a spus ca nu poate face nimic eu trebuind sa actionez in judecata respectiva firma... administratoru firmei in cauza poate raspunde penal??bunurile am inteles ca le pot recupera doar in urma unui proces..ce ar trebuii sa fac pentru recuperarea rapida a bunurilor si tragerea la raspundere a celui care nu vrea sa mi le inapoieze? bunurile respective imi sunt indispensabile ptr a deschide un nou punct de lucru si un proces care dureaza mi.ar bloca activitatea si mi.ar aduce multe pierderi...multumesc
Cel mai recent răspuns: nucusor , utilizator 13:59, 27 August 2011
In situatia in care speta nu a putut fi solutionata amiabil si a fost necesara implicarea politiei,slabe sanse de intrare rapida in posesia respectivelor bunuri
Actiunea privitoare la refuzul de a restitui bunurile trebuie sa fie certa,intrucat o simpla intarziere,invocarea unor obiectii serioase si obiective,pot justifica intarzierea restituirii si nu echivaleaza cu refuz restituire
Pentru siguranta recuperarii bunurilor,se impune sa solicitati instituirea de sechestru asupra bunurilor,astfel incat in situatia solutionarii in instanta pe parcursul mai multor ani sa nu se invoce de catre detentor varii motive drept justificare pentru nerestituire sau disparitia acestora
solicitare instituirii de sechestru unde trebuie depusa si cum trebuie formulata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri ne restituite aledical aledical Am dat unui prieten bunuri pentru a mobila o cabana , acum am rupt relatiile cu el si doresc bunurile inapoi iar el refuza cu trebuie sa procedez; sa depun ... (vezi toată discuția)
Recuperare unei sume de bani imprumutata unei terte persoane lacrimidedor lacrimidedor Am imprumutat unei persoane o suma de bani acum un an, pe baza unei chitante de mana.Pesoana respectiva nu mai binevoieste sa-mi inapoieze acesi bani sub ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere ellis2010 ellis2010 Buna seara, Am o problema pe care nu stiu cum o pot rezolva. Am imprumutat un card cu o suma de bani unor vechi cunostinte aflate intr-o situatie materiala ... (vezi toată discuția)