avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... art 55 b si preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

art 55 b si preaviz

exista vreun impediment de a trece in decizia de desfacere a c.i.m. ca angajatul a solicitat incetarea c.i.m si a afectuat preavizul de 20 zile?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 19:10, 27 August 2011
Pentru art.55 lit.b C.mun. nu se acorda preaviz ... in decizie se va mentiona : Avand in vedere cererea dlui/dnei ........... ,avand functia de ....... in cadrul societatii, inregistrata sub nr..... / ............, prin care a solicitat incetarea c.i.m. cu acordul partilor ...
este obligatoriu sa se treaca doar in situatia concedierilor dispuse de angajator , din motive ce nu tin de persoana salariatului!!!
apetra a scris:

exista vreun impediment de a trece in decizia de desfacere a c.i.m. ca angajatul a solicitat incetarea c.i.m si a afectuat preavizul de 20 zile?


Daca angajatul a solicitat incetarea cim si a efectuat si preaviz,inseamna ca discutam despre demisie,nu despre acordul partilor...si atunci incetarea se face cu art.81(1) nu cu art.55(b),care inseamna acordul partilor.In acest caz,puteti stipula in preambulul deciziei existenta notificarii facute de angajat in vederea demisiei (avand in vedere notificarea ,cererea inregistrata sub nr/data de prin care dl/d-na notifica intreruperea rap.de munca...)
iar in continutul deciziei specificati data de incetare a cim si termenul de preaviz(incetarea rap. de munca incepand cu data de...dupa executarea preavizului prevazut in cim de 20 zile lucratoare...)

Daca totusi este acordul partilor,se poate specifica in preambul :avand in vedere cererea prin care dl.d-na solicita intreruperea rap. de munca ,precum si acordul exprimat de angajator asupra solicitarii angajatului sau....
Despre preaviz normal ca nu trebuie sa specificati nimic in acest caz,acordul partilor exclude efectuarea unui preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacerea cim prin acordul partilor luciapap luciapap La desfacerea CIM prin acordul partilor se da preaviz? Stiu ca la concediere, demisie este preaviz dar la acordul partilor este? Multumesc, sa aveti o zi ... (vezi toată discuția)
Incetarea cim cu acordul partilor sedal sedal Lucrez in comert si sunt singura salariata angajata ca vanzator in firma in care lucrez. Pe data de 31.10.2009 am facut inventarul impreuna cu patroana firmei, ... (vezi toată discuția)
Angajatorul ma poate da afara inainte de terminarea preavizului in caz de demisie? CristeaDenisa CristeaDenisa Mi-am dat demisia si inainte de terminarea perioadei de preaviz, sa facut inventar pentru a preda gestiunea si din ziua respectiva mi-a spun sa merg sa semnez ... (vezi toată discuția)