Un grup înarmat de teroristi intra cu forta în Hotelul Ramada unde avea loc conferinta anuala a Baroului de Avocati. Au fost luati drept ostateci peste 500 de avocati. Liderul teroristilor, a anuntat ca daca nu li se vor îndeplini toate cerintele vor elibera cîte un avocat pe ora!
- Ce eveniment exceptional poate avea loc in timpul unei ierni foarte geroase?
- Sa vezi un avocat cu mainile in propriile buzunare!
- Ah, nu mai pot!, se plânge o doamna avocat unei prietene, tot avocat. În fiecare zi am câte un proces!
- Azi ce proces ai avut?
- De...conştiinţă!
La cuvantul de fond,judecatorul da cuvantul inculpatului pentru a-si spune parerea despre acuzatia ce i se invocase de procuror.
Sustinut de un avocat ”adevarat”,care a stiut sa-i apere onoarea si interesele,inculpatul,raspunde ,
-Domnule judecator,dupa pledoaria avocatului,sunt convins ca nu am comis nici o infractiune si sunt chiar ocrotit de lege in acest sens!
Avocatul apararii la procesul unuia care a condus masina in stare de ebrietate:
-A sta in patru labe pe mijlocul drumului, dupa ce ai fost oprit de un echipaj al politiei, nu e o dovada a starii de ebrietate!
Si cand politistul, ca martor, e intrebat la randul sau:
-Da dar acuzatul incerca sa adune sul banda alba de pe mijlocul drumului...
Avocatul isi face pledoaria:
-Si un semn ca acuzatul este un om de omenie. Cu o zi inainte de a comite spargerea a urat pagubitului un an nou fericit si "La Multi Ani!"...
Unui avocat ii este cerut sfatul de catre un camatar:
-Cum imi pot primi cele 30 milioane inapoi de la Ionescu. Daca eu mi-am pierdut chitanta de imprumut?
-Scrieti-i o scrisoare si spuneti-i sa va trimita odata cele 60 milioane imprumutate.
-Bine dar eu i-am imprumutat doar 30 milioane!
-Tocmai asta vrem sa obtinem de la el, o dovada scrisa ca va datorteaza doar 30 milioane...
În timpul unui proces,avocatul interoghează un martor...cam timid.
Avocatul:
-Spuneți-mi,ați mai fost căsătorit?
-Da.
-Cu cine?
-Cu...o femeie.
-Mda...din moment ce căsătoria cu un bărbat,cel puțin la noi,nu este permisă!!
-Serios? Păi,soră-mea,cum o fi reușit...?
Dupa o lunga examinare a unui martor intr-un proces, avocatul se opreste brusc si spune:
- Obiectez, Onorată Instanta, unul dintre jurati doarme!
Judecătorul a hotărât:
- Tu l-ai facut sa adoarma... Tu sa-l trezesti!
Un accident rutier,ambii șoferi,un profesor și un avocat, mor,iar ca victimă colaterală,și-un gunoier.Ajung la poarta raiului,unde sînt întâmpinați de Sf.Petru:
-Cred că realizați situația,dar accesul în Rai e condiționat,așa cum probabil știți,de dreapta judecată.Asta constă-ntr-o întrebare la care,dacă răspundeți corect,ați trecut.
Către gunoier:
-Cum se numea vaporul care s-a scufundat în urma impactului cu un iceberg?
-Păi...Titanic.
-Așa e,ai trecut.
Se-ntoarce spre profesor:
-Cam câți pasageri au murit?
-Cam...1500.
-Ai trecut și tu.
Se-ntoarce și spre avocat:
-Numește-i!